Kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető, de tartalmas ételek; ezeket szeretjük igazán, különösen az egyébként is rohanós hétköznap esténként, amikor szinte semmire nincs időnk.
A GastroHobbi megint egy ilyen receptet mutat, egy finoman melengető, kissé csípős egytálételt. Olyannyira egytálétel ez, hogy egyetlen edény szükséges az elkészítéséhez, tehát egylábasos egytálétel következik.
Hozzávalók
- 40 dkg KOMETA Útravaló Csípős sertés lecsókolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 TV paprika
- 30 dkg száraz tarhonya
- 1 ek paradicsompüré
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk szárított fokhagymapor
- 7 dl víz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
A salátához
- 1 fej saláta
- 6 ek porcukor
- 3 ek 20%-os ételecet
- 3 dl víz
- csipet só
Elkészítés
A vízhez adjuk hozzá a porcukrot, a sót, az ecetet, alaposan keverjük el, majd tegyük bele a megmosott, lecsepegtetett salátaleveleket.
A lecsókolbászt karikára vágjuk, kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk, majd tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a tarhonyát is, és azt is tányérra szedjük.
A serpenyőbe visszapótoljuk a zsiradékot, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát, megdinszteljük, majd mehet bele a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a fokhagymát, a fűszerpaprikát, néhányat keverünk rajta. Visszaöntjük a megpirított tarhonyát, felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Amikor elkészült a tarhonya, hozzáforgatjuk a kolbászkarikákat, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
