Maradékmentő receptek 1.0-ás változata a bundás kenyér. Mifelénk leginkább sós reggeli készül belőle, de például Hongkongban a két szelet közé édes töltelék, mogyoróvaj, vagy kókuszdzsem kerül, Svédországban fahéjjal, cukorral, túróval és bogyós gyümölcsökből készült lekvárral kínálják, és az USA-ban is az édes verziója kedvelt, cukorral és fahájjal megszórva fogyasztják.
Magyarországon főként sóval, fokhagymával és tejföllel ízesítjük, de készülnek töltött verziók is, sonkával, szalámival és sajtfélékkel gazdagíthatjuk. A Fald feles fiúk egy szalámis verziót mutatnak most nekünk.
Hozzávalók
- 1 cs KOMETA Ínyenc Klasszikus Zselici Szalámi
- 100 g toastkenyér
- 50 g kecskesajt
- 3 db tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g metélőhagyma
- étolaj
Elkészítés
A 3 tojást villával felverjük. A toastszeleteket kenjük át tejföllel, valamint kecskesajttal. Az egyik oldalra jöhet a szalámi, a másikra pedig apróra vágott metélőhagyma ízlés szerint.
Illesszük össze, jól mártsuk meg a tojásban, majd tűzforró olajban pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát.
A maradék tojást nyugodtan öntsük a tetejére, amiből mennyei rántotta lesz.
Végül egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra és keverjünk el tejföllel.
Friss zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!