fbpx
április 19, 2024

Maradékmentő receptek 1.0-ás változata a bundás kenyér. Mifelénk leginkább sós reggeli készül belőle, de például Hongkongban a két szelet közé édes töltelék, mogyoróvaj, vagy kókuszdzsem kerül, Svédországban fahéjjal, cukorral, túróval és bogyós gyümölcsökből készült lekvárral kínálják, és az USA-ban is az édes verziója kedvelt, cukorral és fahájjal megszórva fogyasztják.

Magyarországon főként sóval, fokhagymával és tejföllel ízesítjük, de készülnek töltött verziók is, sonkával, szalámival és sajtfélékkel gazdagíthatjuk. A Fald feles fiúk egy szalámis verziót mutatnak most nekünk.

Hozzávalók

  • 1 cs KOMETA Ínyenc Klasszikus Zselici Szalámi
  • 100 g toastkenyér 
  • 50 g kecskesajt 
  • 3 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 g metélőhagyma
  • étolaj

Elkészítés

A 3 tojást villával felverjük. A toastszeleteket kenjük át tejföllel, valamint kecskesajttal. Az egyik oldalra jöhet a szalámi, a másikra pedig apróra vágott metélőhagyma ízlés szerint.

Illesszük össze, jól mártsuk meg a tojásban, majd tűzforró olajban pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát.

A maradék tojást nyugodtan öntsük a tetejére, amiből mennyei rántotta lesz.

Végül egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra és keverjünk el tejföllel.

Friss zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

bundaskenyer2
KOMETA Ínyenc Zselici szalámival turbózott bundás kenyér az igazi ínyenceknek
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →