fbpx
szeptember 25, 2021

Esti meccsnézés, otthoni mozizás a kanapén? Aki unja a sós mogyorót, a ropit és a chipset, most figyeljen! A Gastrohobbi egy villámgyorsan elkészíthető sós nassolnivalót mutat nekünk. És tényleg csak egy kicsivel igényel több időt az elkészítése, mint a chipses zacskó kibontása.

Hozzávalók

  • 1 tekercs leveles tészta
  • 2 ek pizzaszósz
  • 2 ek tejföl
  • 1 csomag KOMETA Ínyenc Téliszalámi
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • 1 tk vaj
  • szezámmag a szóráshoz

Elkészítés

A pizzaszószt keverjük el a tejföllel.

A tésztát kenjük meg a szósszal, hosszában vágjuk ketté. Az egyik felére felsorakoztatjuk a szalámikarikákat, megszórjuk a reszelt sajttal, majd ráfordítjuk a másik részt (úgy, hogy a szószos oldalak egymással szembe legyenek) és ujjnyi széles csíkokat vágunk belőlük. Megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.

A csavartakat megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 12 perc alatt készre sütjük.

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →