Esti meccsnézés, otthoni mozizás a kanapén? Aki unja a sós mogyorót, a ropit és a chipset, most figyeljen! A Gastrohobbi egy villámgyorsan elkészíthető sós nassolnivalót mutat nekünk. És tényleg csak egy kicsivel igényel több időt az elkészítése, mint a chipses zacskó kibontása.
Hozzávalók
- 1 tekercs leveles tészta
- 2 ek pizzaszósz
- 2 ek tejföl
- 1 csomag KOMETA Ínyenc Téliszalámi
- ízlés szerint reszelt sajt
- 1 tk vaj
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés
A pizzaszószt keverjük el a tejföllel.
A tésztát kenjük meg a szósszal, hosszában vágjuk ketté. Az egyik felére felsorakoztatjuk a szalámikarikákat, megszórjuk a reszelt sajttal, majd ráfordítjuk a másik részt (úgy, hogy a szószos oldalak egymással szembe legyenek) és ujjnyi széles csíkokat vágunk belőlük. Megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A csavartakat megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 12 perc alatt készre sütjük.