Amit mártogatóssal lehet enni, az már partifalat? Nem tudom, mindenesetre ez a recept egyszerűségében is nagyszerű, és még a képzelet számára is ad egy kis teret; a mártogatósa lehet tejfölös, paradicsomos, de akár egy jó gyümölcsös chutney is. Ezt ránk bízta a Gastrohobbi, a többit viszont pontosan megmutatja, íme:
Hozzávalók
- 70 dkg burgonya (kb. 4 db)
- 20 dkg KOMETA Kemencés Sült császárszalonna
- 4 dkg liszt
- 4 dkg kukoricakeményítő
- 1 marék friss, aprított snidling
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés
A burgonyát kockázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és törjük össze.
A császárt vágjuk vékony csíkokra és pirítsuk ropogósra.
A tört burgonyát és a ropogós császárt dolgozzuk össze, adjuk hozzá a lisztet, keményítőt, sózzuk, borsozzuk, és az aprított snidlinget is keverjük el benne.
Formázzuk, majd egy kicsit pihentessük hűtőben. Vágjuk tetszőleges méretűre, és bő olajban süssük ki.
Mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!