fbpx
szeptember 14, 2024

Amit mártogatóssal lehet enni, az már partifalat? Nem tudom, mindenesetre ez a recept egyszerűségében is nagyszerű, és még a képzelet számára is ad egy kis teret; a mártogatósa lehet tejfölös, paradicsomos, de akár egy jó gyümölcsös chutney is. Ezt ránk bízta a Gastrohobbi, a többit viszont pontosan megmutatja, íme:

Hozzávalók

  • 70 dkg burgonya (kb. 4 db)
  • 20 dkg KOMETA Kemencés Sült császárszalonna
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg kukoricakeményítő
  • 1 marék friss, aprított snidling
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés

A burgonyát kockázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le és törjük össze.

A császárt vágjuk vékony csíkokra és pirítsuk ropogósra.

A tört burgonyát és a ropogós császárt dolgozzuk össze, adjuk hozzá a lisztet, keményítőt, sózzuk, borsozzuk, és az aprított snidlinget is keverjük el benne.

Formázzuk, majd egy kicsit pihentessük hűtőben. Vágjuk tetszőleges méretűre, és bő olajban süssük ki.

Mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →