Ha szilveszter, akkor virsli és pezsgő, de mióta és főként miért alakult ki ez a hagyomány? Az éves virslifogyasztásunk közel fele erre az időszakra esik, tehát igencsak elterjedt ez a szokás, amit feltehetően a németektől vettünk át. Halat és szárnyast a babona miatt nem eszünk ilyenkor, úgyhogy maradt a sertés, ami kitúrja nekünk a szerencsét.
A szilveszteri bulik egyik népszerű partifalatkáját mutatja be a GastroHobbi újabb videójában, természetesen főszerepben a virslivel.
Hozzávalók
- 1 csomag KOMETA bécsi virsli
- 3 friss rozmaring ág
- 3 szelet KOMETA bacon szalonna
Elkészítés
A rozmaring szárakról lehúzzuk a leveleket úgy, hogy a csúcsán maradjon néhány szál.
A virsliket vágjuk félbe. Terítsünk ki egy szelet bacont, a végére tegyünk egy fél virslit, tekerjük vele körbe, majd sorakoztassunk mellé még 5 fél virslit és úgy tekerjük köréjük a bacont mintha hullám lenne. Az utolsónál hajtsuk vissza. Fűzzük fel egy rozmaring szárra és tegyük tűzálló tálba.
Befedés nélkül, 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük meg.
Ízlés szerint mártogatóssal, mustárral, lencse- vagy babsalátával kínáljuk.
Jó étvágyat!