fbpx
június 29, 2022

Ha szilveszter, akkor virsli és pezsgő, de mióta és főként miért alakult ki ez a hagyomány? Az éves virslifogyasztásunk közel fele erre az időszakra esik, tehát igencsak elterjedt ez a szokás, amit feltehetően a németektől vettünk át. Halat és szárnyast a babona miatt nem eszünk ilyenkor, úgyhogy maradt a sertés, ami kitúrja nekünk a szerencsét.

A szilveszteri bulik egyik népszerű partifalatkáját mutatja be a GastroHobbi újabb videójában, természetesen főszerepben a virslivel.

Hozzávalók

  • 1 csomag KOMETA bécsi virsli
  • 3 friss rozmaring ág
  • 3 szelet KOMETA bacon szalonna

Elkészítés

A rozmaring szárakról lehúzzuk a leveleket úgy, hogy a csúcsán maradjon néhány szál.

A virsliket vágjuk félbe. Terítsünk ki egy szelet bacont, a végére tegyünk egy fél virslit, tekerjük vele körbe, majd sorakoztassunk mellé még 5 fél virslit és úgy tekerjük köréjük a bacont mintha hullám lenne. Az utolsónál hajtsuk vissza. Fűzzük fel egy rozmaring szárra és tegyük tűzálló tálba.

Befedés nélkül, 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük meg. 

Ízlés szerint mártogatóssal, mustárral, lencse- vagy babsalátával kínáljuk.

Jó étvágyat!

kometa_virslis
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →