Kezdjük egy kis sertés részei kisokossal: A szűzpecsenye a sertés legnemesebb, legdrágább része, a rövid karaj alatt, a gerincnél található színhús. Ugyanúgy, mint a karaj többi részét, süthetjük egyben, szeletben (ezek a szűzérmék) és tölthetjük is. Még a diétába is könnyedén beilleszthető, hiszen nagyon alacsony zsírtartalmú hús, éppen ezért sütés közben a kiszáradásra fokozottan oda kell figyelni.
Lássuk, mihez kedzenek a Fald feles fiúk a szűzpecsenyével.
Hozzávalók
A húshoz:
- 2 db KOMETA Sertésszűz
- 4 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- fél citrom héja
- 1 marék friss oregánó
- 3 ek olívaolaj
- só, bors,
A salátához:
- 1 fej vörös saláta
- 1 marék fekete olajbogyó
- 2 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 csipet friss oregánó
- 100 g feta sajt
Az öntethez:
- 4 ek balzsamecet
- 2 ek dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- só, bors
Elkészítés
A botmixer táljába dobjuk be a 4 gerezd fokhagymát, fél citrom héját és levét, a friss oregánót és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk össze az egészet. (Természetesen használhatunk szárított oregánót is.) Kenjük be vele a sertésszüzet, és mehetnek is a 150 fokra előmelegített grillre. Kb. másfél órára lesz szüksége, közben párszor megforgatjuk a húsokat.
A salátadresszing elkészítéséhez vegyünk elő egy tálat és egy habverőt. A balzsamecethez hozzáadjuk a mustárt, a mézet és az olajat. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
A zöldségeket felkockázzuk, a salátát leveleire szedjük, az olajbogyókat apróbb darabokra vágjuk, majd az egészet összekeverjük a dresszinggel, végül pedig rámorzsoljuk a fetát is.
A sertésszüzet érmékre vágjuk és a salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!