Hogy inkább a tejszínes vagy a paradicsomos a kedvenc, ízlés dolga, annyi biztos, a jó tésztaételt szinte mindenki kedveli.
Tudtad? Közel 300 fajta olasz száraztésztát különböztetünk meg, melyek közül a spagetti a legnépszerűbb. A Top10-ben megtaláljuk a hazánkban is nagyon népszerű penne rigatet, a fusillit, a farfallét, valamint a Gastrohobbisok által az alábbi receptben javasolt rigatonit is. Ez utóbbi gyakran különböző rakott, sütőben sült tésztavariációban kerül leginkább asztalra, most azonban egy isteni tejszínes szószt és némi pirított bacont kap.
Lássuk, hogyan is készül!
Hozzávalók
- 18 dkg KOMETA szeletelt bacon
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1,5 dl alaplé
- 3 dl tejszín
- 18 dkg rigatoni tészta
- ízlés szerint só, bors és reszelt parmezán
- friss petrezselyem
Elkészítés
A tésztát a csomagoláson található instrukciók alapján főzzük ki, maradjon fogkemény, azaz al dente.
A szeletelt bacon kockázzuk fel, serpenyőben pirítsuk ropogósra, majd szedjük tányérra.
A visszamaradt zsiradékon a finomra vágott vöröshagymát pirítsuk meg, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, kevés fehérbort és forraljuk ki. Öntsük hozzá az alaplét és a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal és takaréklángon forraljuk össze.
Amikor elkészült, keverjük bele a reszelt parmezánt, forgassuk a kifőtt tésztával és a ropogósra pirított bacon háromnegyedével. A tetejére szórjuk rá a maradék pirított bacont és friss aprított petrezselyemmel díszítsük.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc