Ha meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. A címből sejthető, hogy mai receptünk egy kicsit más lesz. A teriyaki egy a japán konyhában használatos főzési technika, amely során egy speciális szósszal sütik roston, vagy grillezik az ételt. Hagyományosan szójaszószból, szakéből és cukorból, vagy mézből készítik a szószt, összefőzik és addig sűrítik, míg a kellő állagot el nem érik.
Lássuk, a Fald feles fiúk mihez kezdenek a sertéskörömmel és hogyan készítenek belőle egy menő ázsiai fogást!
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg gyömbér
- 3 dl szójaszósz
- 3 dl teriyaki szósz
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor újhagyma
- só
- méz
- 800 g KOMETA Friss sertésköröm
- 1 dl szezámolaj
- 500 g burgonya
- bors
- friss kakukkfű
- chili
- olívaolaj
- szezámmag
- cukorborsó
Elkészítés
A mai fogás pellet grillben készül, hogy a füst tovább bolondítsa a már amúgy is markáns ízeket. A grillt melegítsük fel 180 fokra, és egy öntöttvas edényben forraljunk fel 5 liter vizet. Dobjunk bele 1 fej vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 1 darab felszeletelt gyömbért, 1 dl szójaszószt, 2 dl teriyaki szószt, 1 marék friss koriandert, 3 szál újhagymát, 1 ek sót és 3 ek mézet. ezt az alaplevet forraljuk fel, és adjunk hozzá 800 g megtisztított sertéskörmöt. 30 percenként keverjük meg, és 3 órán keresztül főzzük készre.
A sűrű alapléből szedjük ki a körmöket, majd kezdjük el tovább forralni. A célunk, hogy egy sűrű mártást kapjunk, amihez adjunk hozzá még 1 dl szójaszószt, 2 ek mézet és 1 dl teriyaki szószt. A végén szűrjük le, és ez egy tökéletes köntös lesz grillezett körmeinknek.
Kezdjük el köretünket is előkészíteni. 3 db nagyobb burgonyát szeleteljünk fel. Szórjunk rá egy kis friss kakukkfüvet, sót, chilit, és egy kis olívával forgassuk át.
Dobjuk fel a burgonyát és a körmöket is a grillre. Mire a krumpliszeletek elkészülnek, addigra a köröm is tökéletes lesz.
Jöhet a tálalás és jó étvágyat hozzá!
