fbpx
április 20, 2024

Az egylábasos villámételeket mindenki szereti, a kevés hozzávaló egyetlen edényben készül, így még mosogatni sem nagyon kell utána. Ez a tésztaétel, melyet a Gastrohobbisok mutatnak nekünk, éppen ilyen. A legtöbb időt az alapanyagok felaprításával kell töltsük, utána már csak meg kell várnunk, hogy pár perc alatt készre főljön a tésztánk. A színes hozzávalók miatt pedig még szemet gyönyörködtető is a végeredmény!

Hozzávalók

  • 2 csomag KOMETA Útravaló Fokhagymás szelet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 kápia paprika
  • 20 dkg száraz tészta
  • 2 tk szárított snidling
  • 3 dl víz
  • 3 dl tej
  • 12 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só, őrölt fehérbors

Elkészítés

A fokhagymás szeletet felcsíkozzuk, tetszőleges zsiradékon lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott paprikákat, pár percet együtt pirítjuk. Mehet bele a száraztészta, a fűszerek, felöntjük a tejjel, és vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

A főzési idő alatt néhányszor átkeverjük.

Amikor a tészta megfőtt, megszórjuk a reszelt sajttal, összeforgatjuk, hogy a sajt megolvadjon.

Ízlés szerint frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →