Az egylábasos villámételeket mindenki szereti, a kevés hozzávaló egyetlen edényben készül, így még mosogatni sem nagyon kell utána. Ez a tésztaétel, melyet a Gastrohobbisok mutatnak nekünk, éppen ilyen. A legtöbb időt az alapanyagok felaprításával kell töltsük, utána már csak meg kell várnunk, hogy pár perc alatt készre főljön a tésztánk. A színes hozzávalók miatt pedig még szemet gyönyörködtető is a végeredmény!
Hozzávalók
- 2 csomag KOMETA Útravaló Fokhagymás szelet
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 kápia paprika
- 20 dkg száraz tészta
- 2 tk szárított snidling
- 3 dl víz
- 3 dl tej
- 12 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só, őrölt fehérbors
Elkészítés
A fokhagymás szeletet felcsíkozzuk, tetszőleges zsiradékon lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott paprikákat, pár percet együtt pirítjuk. Mehet bele a száraztészta, a fűszerek, felöntjük a tejjel, és vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A főzési idő alatt néhányszor átkeverjük.
Amikor a tészta megfőtt, megszórjuk a reszelt sajttal, összeforgatjuk, hogy a sajt megolvadjon.
Ízlés szerint frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
Jó étvágyat!