Igazi maradékmentő recept következik: a másnapos, netán harmadnapos zsemlék is új esélyt kaphatnak és válnak csodás alapanyaggá. Némi tojás, sajt és sonka, pár perces előkészítés és sütés és máris különleges villásreggelit csaphatunk.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 dl tejszín
- 4 db zsemle
- 1 csomag KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karaj
- ízlés szerint só és sajt
Elkészítés
A tojásokhoz adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a tejszínt, sót, és alaposan keverjük össze.
A zsemléket vagdossuk be, de úgy, hogy egyben maradjanak, az aljukat ne vágjuk át. Zsemlénként 4-4 bevágást készítsünk. Két zsebbe tegyünk, két zsebbe pedig 1-1 szelet KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karajt.
A megtöltött zsemléket forgassuk bele a tojásos-tejszínes masszába, sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 15 perc alatt süssük készre.
A sütési idő sütőnként változhat, és attól is függ, mennyire szeretnénk átsülve.
Jó étvágyat!