fbpx
május 21, 2024

Igazi maradékmentő recept következik: a másnapos, netán harmadnapos zsemlék is új esélyt kaphatnak és válnak csodás alapanyaggá. Némi tojás, sajt és sonka, pár perces előkészítés és sütés és máris különleges villásreggelit csaphatunk.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín
  • 4 db zsemle
  • 1 csomag KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karaj
  • ízlés szerint só és sajt

Elkészítés

A tojásokhoz adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a tejszínt, sót, és alaposan keverjük össze.

A zsemléket vagdossuk be, de úgy, hogy egyben maradjanak, az aljukat ne vágjuk át. Zsemlénként 4-4 bevágást készítsünk. Két zsebbe tegyünk, két zsebbe pedig 1-1 szelet KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karajt.

A megtöltött zsemléket forgassuk bele a tojásos-tejszínes masszába, sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 15 perc alatt süssük készre.

A sütési idő sütőnként változhat, és attól is függ, mennyire szeretnénk átsülve.

Jó étvágyat!

DSC06665
Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →