fbpx
október 18, 2021

A clubszendvics történetéről már olvashattatok itt nálunk is. Gastrohobbi egy kicsit tekert az eredeti recepten és a kenyeret tortilla lapra cserélte, valamint kiegészítette kis omlettel.

Kísérletezzetek Ti is, csekkoljátok, mi van a hűtőben, kamrapolcon és irány a konyha! Nincs unalmas szendvics, egy kis fantázia és játékosság és máris kész a gyönyörű, rétegezett, gőzölgő tortilla clubszendvics.

Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tortilla lap
  • 1 szelet KOMETA Kemencés csirkemell sonka
  • 3 karika paradicsom
  • 1 salátalevél
  • 2 tk majonéz
  • 2 tk aprított hagyma

Elkészítés

A tojást felverjük, zsiradékkal kikent serpenyőbe öntjük, fedő alatt megsütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. Rátesszük a tortillát, összenyomkodjuk, hogy összetapadjon az olvasztott sajttól és mint a palacsintát átfordítjuk.

Egy helyen a közepéig bevágjuk, teszünk rá sonkát, paradicsomot, salátát, majonézt és megszórjuk aprított hagymával. A bemetszéstől indulva, az óramutató járásával megegyezően felhajtogatjuk a negyedeket, hogy a végén egy háromszöget kapjunk.

Mindkét oldalát megpirítjuk, majd forrón tálaljuk.

kometa_4
Kenyér, csirke, majonéz, saláta, bacon – az eredeti clubszendvics hozzávalói
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →