fbpx
április 25, 2024

Virslis csicseriborsós szendvicskrém

A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes, hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, élelmi rost tartalma igen magas, ezért a fogyasztásával többszörösen is jó teszünk a szervezetünkkel.

Használhatjuk főzelékek, levesek, saláták készítéséhez. Az egyik legnépszerűbb csicseriborsóból készült étel a humusz, ami a legklasszikusabb közel-keleti krém, elsősorban mártogatósként, vagy szendvicsekben szokták fogyasztani.

A Fald feles fiúk is egy szendvicskrémet készítettek belőle, nézzétek meg, hogyan:

Hozzávalók

  • 200 g csicseriborsó
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 2 db KOMETA Bécsi virsli
  • 2 ek tejföl
  • fél tk pirospaprika
  • 1 db ciabatta
  • só, bors
  • friss petrezselyem

Elkészítés

A csicseriborsót főzzük puhára a zöldség alaplében, amíg a folyadék teljesen el nem fő. Amíg a csicseriborsó fő, főzzük ki a virsliket is.

A megfőtt borsót tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket, majd a tejfölt is és turmixoljuk krémesre. A két megfőtt virslit vágjuk apróra és keverjük a zöldségkrémhez.

A ciabatta-szeleteket pár perc alatt pirítsuk meg a sütőben (180 fokon), majd kenjük rá a szendvicskrémet, végül friss petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.

Jó étvágyat!

virslis szendvicskrem2
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →