A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes, hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, élelmi rost tartalma igen magas, ezért a fogyasztásával többszörösen is jó teszünk a szervezetünkkel.
Használhatjuk főzelékek, levesek, saláták készítéséhez. Az egyik legnépszerűbb csicseriborsóból készült étel a humusz, ami a legklasszikusabb közel-keleti krém, elsősorban mártogatósként, vagy szendvicsekben szokták fogyasztani.
A Fald feles fiúk is egy szendvicskrémet készítettek belőle, nézzétek meg, hogyan:
Hozzávalók
- 200 g csicseriborsó
- 2 dl zöldség alaplé
- 2 db KOMETA Bécsi virsli
- 2 ek tejföl
- fél tk pirospaprika
- 1 db ciabatta
- só, bors
- friss petrezselyem
Elkészítés
A csicseriborsót főzzük puhára a zöldség alaplében, amíg a folyadék teljesen el nem fő. Amíg a csicseriborsó fő, főzzük ki a virsliket is.
A megfőtt borsót tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket, majd a tejfölt is és turmixoljuk krémesre. A két megfőtt virslit vágjuk apróra és keverjük a zöldségkrémhez.
A ciabatta-szeleteket pár perc alatt pirítsuk meg a sütőben (180 fokon), majd kenjük rá a szendvicskrémet, végül friss petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.
Jó étvágyat!