Arról, hogy a leveles tészta az igazi jolly joker alapanyag a konyhában már sokszor írtunk, itt a blogon is számos receptet osztottunk meg. De épp ezért, mert ennyire tuti, tud mindig egy kicsit mást mutatni.
A GastroHobbi most virslivel társította, airfryerben sütötte és remek, pillanatok alatt összedobható mártogatóst készített mellé. Átjöttek a szomszéd gyerekek és valamit össze kellene ütni nekik? Netán ők is beszállnának a készítésébe? Hajrá! Ez egy ilyen recept!
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 4 db KOMETA sertésvirsli
- 1 tojás
A mártogatóshoz:
- 1 dl tejföl
- 1 púpozott ek majonéz
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés
A leveles tésztát terítsük ki és hosszában, körülbelül 5 cm-re a tetejétől tegyünk rá 2 db virslit. A tésztát hajtsuk rá felülről és vágjuk el. A maradék tésztával ezt ismételjük meg.
Egy villával nyomkodjuk le az összehajtott tésztarészeket és szeleteljük tetszőleges méretű darabokra.
Jól nyomkodjuk össze, majd kenjük le őket egy felvert tojással.
Airfryerben 185 fokon 8 perc alatt süssük aranybarnára.
A mártogatóshoz keverjük össze a tejfölt és a majonézt, sózzuk, borsozzuk, valamint ízesítsük reszelt fokhagymával és aprított petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!