fbpx
szeptember 14, 2024

Arról, hogy a leveles tészta az igazi jolly joker alapanyag a konyhában már sokszor írtunk, itt a blogon is számos receptet osztottunk meg. De épp ezért, mert ennyire tuti, tud mindig egy kicsit mást mutatni.

A GastroHobbi most virslivel társította, airfryerben sütötte és remek, pillanatok alatt összedobható mártogatóst készített mellé. Átjöttek a szomszéd gyerekek és valamit össze kellene ütni nekik? Netán ők is beszállnának a készítésébe? Hajrá! Ez egy ilyen recept!

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db KOMETA sertésvirsli
  • 1 tojás

A mártogatóshoz:

  • 1 dl tejföl
  • 1 púpozott ek majonéz
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés

A leveles tésztát terítsük ki és hosszában, körülbelül 5 cm-re a tetejétől tegyünk rá 2 db virslit. A tésztát hajtsuk rá felülről és vágjuk el. A maradék tésztával ezt ismételjük meg.

Egy villával nyomkodjuk le az összehajtott tésztarészeket és szeleteljük tetszőleges méretű darabokra.

Jól nyomkodjuk össze, majd kenjük le őket egy felvert tojással.

Airfryerben 185 fokon 8 perc alatt süssük aranybarnára.

A mártogatóshoz keverjük össze a tejfölt és a majonézt, sózzuk, borsozzuk, valamint ízesítsük reszelt fokhagymával és aprított petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →