fbpx
szeptember 13, 2024

Igazi villámrecept következik, amire megint igaz, hogy szinte több időbe telik begépelni, mint elkészíteni.

A leveles tészta az egyik kedvenc alapanyaga a háziasszonyoknak, hiszen pillanatok alatt varázsolható belőle előétel, főétel, de akár desszert is. Ez a virslis falatka kerülhet uzsonnásdobozba, de egy könnyű salátával gyors vacsora, vagy akár reggeli is lehet.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db KOMETA Útravaló Ízletes sertésvirsli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 ek tej

Elkészítés

A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk belőle a virsli hosszúságával megegyező négyzeteket.

A kivágott tészta aljára helyezzük rá a virslit, a tészta többi részét szórjuk meg sajttal. Tekerjük fel a virslis tésztát és szeleteljük ujjnyi vastag csigákra őket.

Sorakoztassuk őket Airfryerbe, ügyelve a távolságra, hogy sütés közben össze ne tapadjanak. A tetejét kenjük meg a tejjel, és 185 fokon 13 perc alatt süssük őket aranybarnára. Természetesen hagyományos sütőben is elkészíthetjük.

Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →