fbpx
április 19, 2024

Szeretjük az olyan recepteket, amiknek a lejegyzése hosszabb időt vesz igénybe, mint magának az ételnek az elkészítése. A GastroHobbi mai receptje épp ilyen.

Egy kis ötlet, egy kis játékosság és a hétköznapi alapanyagokból máris izgalmas fogás kerekedik. Lássuk, hogyan!

Hozzávalók (1 adag/2 db)

  • 2 db KOMETA Ínyenc Bécsi virsli
  • 2 szelet kenyér
  • 2 db tojás
  • 2 ek majonéz
  • 4 karika paradicsom
  • 2 db salátalevél
  • 1 ek olaj
  • 1 tk vaj
  • csipet só

Elkészítés

A virsliket vágjuk félbe, majd hosszában is vágjuk ketté, és egy felforrósított serpenyőben az olajon süssük szép pirosra.

A serpenyőt egy papírtörlővel töröljük ki, tegyük bele a vajat, és a kenyérszeletek mind a két oldalát pirítsuk meg.

A megpirított kenyérszeletek mellé tegyünk 4-4 db virslit, az egészet öntsük le a csipet sóval felvert tojásokkal. A virsliket kenjük meg majonézzel, tegyünk rá paradicsomot, salátát.

Középen vágjuk ketté, és a kenyérszeletes részre fordítsuk rá a virslis részt.

Kínálhatunk hozzá mártogatóst és friss zöldségeket.

Jó étvágyat!

DSC03673
A tökéletes reggeli – tojás, virsli,kenyér picit másképp
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →