A sertés legszaftosabb része a tarja. Zsírral átszőtt hús, emiatt kifejezetten ízletes, leginkább sütésre alkalmas. Sütés előtt ajánlatos nedves pácot készíteni és néhány órára, de akár egész éjszakára a hűtőben a húst ebben a pácban érlelni. Arra figyeljünk, hogy só ne kerüljön a pácba, mert kiszáríthatja, így rágóssá válhat sütés közben. Szereti a karakteres fűszerezést, kísérletezzünk bátran!
A GastroHobbi a fokhagymát, a zsályát és a rozmaringot választotta, nézzük, hogyan készül az ő sült sertéstarjájuk!
Hozzávalók
A krumplisalátához:
- 1 kg főtt burgonya
- 33 dkg tejföl
- 30 dkg majonéz
- 1,5 tk mustár
- 1 nagyobb lilahagyma
- ½ citrom frissen facsart leve
A tarjához:
- 60 dkg KOMETA friss szeletelt sertéstarja
- 1 ek mustár
- 1 ek magos mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,6 dl olívaolaj
- 6-7 db friss zsályalevél
- 2 ág friss rozmaring
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés
A krumplisalátához a burgonyát megtisztítjuk, tetszőleges méretű kockákra vagy karikákra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.
Közben összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt, ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével. Hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát, végül pedig a kihűlt, főtt burgonyát. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.
A húspáchoz összekeverjük a kétféle mustárt az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 2 gerezd aprított fokhagymát és az aprított friss zöldfűszereket.
A hússzeleteket, ha szükséges kicsit kilapítjuk és jól meglocsoljuk a páccal. Átforgatjuk, hogy mindenhol érje, majd forró grillserpenyőben vagy grillen kevés olívaolajon pár perc alatt készre sütjük a hússzeleteket.
A húst még forrón, a lehűtött krumplisalátával találjuk.
Jó étvágyat!