fbpx
április 27, 2024

Leveles tésztás recept sokszor volt már itt a blogon, nem véletlenül. A mai konyha jolly-jokere, igazi életmentő, ha szeretnénk valami izgalmas ételt készíteni akár teljesen hagyományos alapanyagokból villámgyorsan. És ha a fagyasztott változat helyett a friss leveles tésztát választjuk, tényleg villámgyorsan kerülhet a vacsora az asztalra.

A GastroHobbi most egy bazsalikommal és fűszeres paradicsommal megbolondított és ezért a pizza ízvilágát idéző stanglival jelentkezett. Lássuk, hogyan készül!

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • lapsajt
  • reszelt sajt
  • paradicsompüré
  • bazsalikom
  • Kométa Útravaló Extra sonka
  • fokhagymapor
  • só, bors
  • majoránna
  • szárított bazsalikom

Elkészítés

Fűszerezzük be a paradicsompürét ízlés szerint, majd kenjük a kihajtott leveles tésztára. Jöhet rá a lapsajt, a sonka, a reszelt sajt és a tetejére a másik leveles tészta.

Vágjuk 4 részre, majd daraboljuk tovább és vágjunk 2 cm széles stanglikat belőle. A tetejére jöhet még egy adag paradicsompüré, reszelt sajt és mehet is az előmelegített 180 fokos sütőbe 25 percre.

Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →