Leveles tésztás recept sokszor volt már itt a blogon, nem véletlenül. A mai konyha jolly-jokere, igazi életmentő, ha szeretnénk valami izgalmas ételt készíteni akár teljesen hagyományos alapanyagokból villámgyorsan. És ha a fagyasztott változat helyett a friss leveles tésztát választjuk, tényleg villámgyorsan kerülhet a vacsora az asztalra.
A GastroHobbi most egy bazsalikommal és fűszeres paradicsommal megbolondított és ezért a pizza ízvilágát idéző stanglival jelentkezett. Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók
- 2 csomag leveles tészta
- lapsajt
- reszelt sajt
- paradicsompüré
- bazsalikom
- Kométa Útravaló Extra sonka
- fokhagymapor
- só, bors
- majoránna
- szárított bazsalikom
Elkészítés
Fűszerezzük be a paradicsompürét ízlés szerint, majd kenjük a kihajtott leveles tésztára. Jöhet rá a lapsajt, a sonka, a reszelt sajt és a tetejére a másik leveles tészta.
Vágjuk 4 részre, majd daraboljuk tovább és vágjunk 2 cm széles stanglikat belőle. A tetejére jöhet még egy adag paradicsompüré, reszelt sajt és mehet is az előmelegített 180 fokos sütőbe 25 percre.
Jó étvágyat!