Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.
Legfrissebb bejegyzéseink
- Gofri szendvicsMi történik, ha a hot dog kifli találkozik a gofrisütővel? A GastroHobbi konyhájában megtörtént a találka. A recept leírása hosszabb időt vesz igénybe, mint az …
- Virslis falatkákArról, hogy a leveles tészta az igazi jolly joker alapanyag a konyhában már sokszor írtunk, itt a blogon is számos receptet osztottunk meg. De épp …
- Tejfölös karaj makarónivalA tejföl eredetileg minden bizonnyal Oroszországból származott, azóta sok konyha átvette és főz vele, Magyarországon is az egyik legáltalánosabban használt alapanyag. Számos ételünk elképzelhetetlen nélküle, …
- Zöldfűszeres tarja krumplisalátávalA sertés legszaftosabb része a tarja. Zsírral átszőtt hús, emiatt kifejezetten ízletes, leginkább sütésre alkalmas. Sütés előtt ajánlatos nedves pácot készíteni és néhány órára, de …
- Hentes tokányA tokány eredettörténetét keresve sokféle elméletre bukkanhatunk. Egyesek szerint török eredetű a szó, így bizonyára onnan került hazánkba, mások szerint az erdélyi magyarság étele volt. …
- Szalámis pizzagofriKezeket fel, aki szereti a tényleg 15 perc alatt elkészíthető fogásokat? Mi lehet ennél szuperebb? Talán csak az, ha keveset kell utána mosogatni. Nos, íme …
- Sajtos pufiHa megpróbáljuk megfejteni, hogy bizonyos ételek vajon miért kapták épp ezt vagy azt a nevet, sokszor történelmi vagy néprajzi kutakodásba kezdhetünk. Vannak a foglalkozásokról elnevezett …
- Sonkás zöldséges burgonyasalátaA majonézes saláták őse, a franciasaláta valamikor az 1920-as, 30-as években már megjelent a budapesti éttermekben. Aztán egy 1939-es szovjet szakácskönyvben még orosz hússalátaként lejegyzett …
- Egyserpenyős “kemencés” burgonyaAz egylábasos, egyserpenyős ételek méltán népszerűek; gyorsan elkészülnek és alig marad mosogatnivaló utánuk. A leghíresebb ilyen “one-pot” étel egy Martha Stewart nevéhez köthető tésztaétel, ami …
- Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkábbPékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az élelmiszertípusokat találjuk meg a legtöbb háztartásban a KOMETA friss felmérése alapján. Mondhatni mindent, ami egy …
- Sült paprikás, fokhagymás szendvicsMi lehet a szendvics évszázadok óta tartó sikerének a titka? Az egyszerűség? Az, hogy változatosan elkészíthető? Hogy a variációk száma tényleg végtelen? Ki tudja. Ami …
- Tormás sertéskaraj őzgerincben sütve krémes tojássalátávalTalán nem mindenki tudja, de Magyarország az EU legnagyobb tormatermelője. Az élelmiszeripar ízesítőként használja, legtöbben azonban a húsvéti asztal részeként ismerik. A friss reszelt tormának …
- Szaftos húsgolyók vele sült burgonyávalA húsgolyó, vagyis a fasírt igazi comfort food, nagyanyánk konyhájának illatát, érzéseit hozza el. Legalábbis nekem. Ez a GastroHobbis verzió ízben ugyanazt tudja, de persze …
- Serpenyős hot-dogLehet reggeli, lehet vacsora, vagy akár rögtönzött parti-kaja is. Még gyerekzsúrban is sikere lehet, főleg, ha gyerekkéz-méretűre vágjuk a végén. Ez a szuper recept a …