fbpx
június 29, 2022

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Aktív kikapcsolódás két keréken: szerelmünk, a kerékpár
    Mi az, ami mindenképp legyen nálad / amire mindenképp figyelj, ha nyáron kerékpározol? Dina Márton és Fetter Erik, az EOLO-KOMETA profi bringásai összefoglalták.
  • Pihe-puha szalámis muffin
    A muffinban az a csodálatos, hogy gyorsan, szuper egyszerűen elkészíthető, a teljesen kezdők is bátran belevághatnak, garantált a siker, ráadásul a formája miatt csinos és …
  • Sertéstarja tejszínes mustáros szósszal
    A tarja a sertés nyaki részén felül helyezkedik el. Zsírral átszőtt, szinte márványos hús, ami gondoskodik arról, hogy sütés közben a húsunk puha és szaftos …
  • Pásztortarhonya
    A tarhonya egy magyar száraztésztaféle, amelynek készítése meglehetősen munkaigényes. Először keményre gyúrják a tésztát, majd lereszelik, vagy nagy lyukú szitán áttörik, végül kiszárítják. Elkészítésének ideje …
  • Szalámis bundás kenyér
    Maradékmentő receptek 1.0-ás változata a bundás kenyér. Mifelénk leginkább sós reggeli készül belőle, de például Hongkongban a két szelet közé édes töltelék, mogyoróvaj, vagy kókuszdzsem …
  • Parajos-sonkás házi gnocchi
    Ha csütörtök, akkor gnocchi? A legendák szerint Rómában a hét második felében már olcsóbb ételek kerültek a családok asztalára, a csütörtök volt a gnocchi-nap, pénteken …
  • 5 perces hamis pizza
    Jó 10 perc alatt felfut az élesztő, legalább 15 perc kell a tisztességes gyúráshoz és persze nem árt, ha minimum egy órát kelesztjük a tésztánkat. …
  • Fetter Erik (EOLO-KOMETA Cycling Team) jó erőben várja a Giro d’Italia 10. etapját
    Sikeres Giro d’Italiás kezdeten van túl az EOLO-KOMETA Cycling Team, szinte az összes nap képviselték magukat a szökésben, van már top10-es eredményük, és a 9. …
  • Cigánypecsenye
    Mi számít vajon tradicionálisan magyar ételnek? A magyar konyha természetesen folyamatosan alakult az évszázadok során. A török kor, az Osztrák-Magyar Monarchia korszaka, a szocializmus időszaka …
  • 4 izgalmas kirándulóhely
    Látnivalók, amelyek megérdemlik, hogy felvegyük a túracipőt A KOMETA kora tavasszal a kedvenc hazai kirándulóhelyeiről kérdezte Facebook közösségét. A válaszok alapján a legtöbben ugyan a …
  • Chili con carne
    Ez is egy olyan étel, amire igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Babbal, vagy anélkül, kukoricával, vagy nélküle, édesen, vagy csípősen? Lássuk, honnan …
  • Csirkemell sonkás bagel avokádóval
    Hogy ki sütött először bagelt a történelemben, természetesen nem tudjuk pontosan. Egy szép legenda azonban fennmaradt egy bécsi pékről, aki III. Sobieski János, Lengyelország királya …
  • Húsvéti koszorú
    Van néhány igazán különleges, magyaros húsvéti szokásunk. Ilyen természetesen a vízzel való locsolkodás, és ilyen a komatál küldése is. Komatálat fehérvasárnap (húsvét utáni első vasárnap) …
  • Húsvéti Eggs Benedict
    Az Eggs Benedict egy igazi klasszikus, előkelő reggeli: angol muffin sonkával, buggyantott tojással és hollandi mártással. Az eredetéről többféle történet is ismert, annyi biztos, hogy …