fbpx
június 5, 2023

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Serpenyős melegszendvics
    Ha nincs kéznél a szendvicssütő, de a család reggelire melegszendvicset kíván, akkor ezt a receptet készítsd el nekik! Nem fognak rájönni a csalásra. Villámgyors és …
  • Sajtos-sonkás tortilla pirítós
    A tortilla igazi jolly joker a konyhában, szinte mindegyik élelmiszerbolt polcain megtaláljuk. Könnyedén tárolható, mélyhűtőben, akár hosszabb ideig is, és változatosan felhasználható. Ehetjük kenyér helyett, …
  • Töltött bundás zsemle
    Igazi maradékmentő recept következik: a másnapos, netán harmadnapos zsemlék is új esélyt kaphatnak és válnak csodás alapanyaggá. Némi tojás, sajt és sonka, pár perces előkészítés …
  • Gyorsan kész langalló
    Volt már langalló recept a blogon, de az a klasszikus módon készült, így annak az elkészítése kicsit hosszadalmas. Ha nincs ennyi időnk, de megkívántuk a …
  • Csőben sült burgonya
    Mitől lesz csőben sült egy étel? Nincs benne sok turpisság: az elnevezés arra utal, hogy a tepsibe fektetett étel felső rétege aranysárgára, rozsdabarnára pirul a …
  • Párperces recept
    Sokszor írtuk már, hogy egy-egy étel pár perc alatt összedobható, így ezt nehéz fokozni. De talán ezzel a mostani recepttel sikerülni fog. A KOMETA újdonságával …
  • Tésztás egytál
    Az egylábasos villámételeket mindenki szereti, a kevés hozzávaló egyetlen edényben készül, így még mosogatni sem nagyon kell utána. Ez a tésztaétel, melyet a Gastrohobbisok mutatnak …
  • Melegszendvics
    Belgiumban és Franciaországban a nap bármely szakában esznek melegszendvicset, ott persze szép, zengzetes neve van, croque monsieur és croque madame. Mi bármely sütőben, grillben megprirított …
  • 2023 újévi fogadalmaink: az egészség mindenek felett?
    Új év, új én. Fogadkozunk, hogy idén majd másként lesz. Abbahagyunk, elengedünk valamit, ami rossz, vagy éppen elkezdünk valami jót. A legtöbben többet akarnak mozogni, …
  • Káposztás bableves lecsókolbásszal
    A bableves jó fűszerezéssel még hús nélkül is olyan étel, amelyet szeret felnőtt és gyerek egyaránt. Ha még lecsókolbász és tejföl is kerül bele, az …
  • Baconös-tejfölös dödölle
    Cinke, ganca, gánca, gánica, krumpligánica, sterc, szuszogó, zsámiska. Vas megyében és Zalában pedig dödölle. Bizony ez a sokféle elnevezés mind ugyanannak az ételnek a különböző …
  • Baconös krumpligombóc káposztával
    A főtt krumpliból és lisztből készült gyúrt tészták nagyon változatos ételek alapanyagai. Készülhet belőle szilvás gombóc, nudli, derelye, de ez az alapja a gnocchinak is. …
  • Sonkás-pizzás csiga
    Hogyan kezdjük el bevonni a gyerekeket a konyhai feladatokba? Hát például egy ilyen sonkás-pizzás csiga készítésével. Ha bolti kelt tésztát használunk, pillanatok alatt összeállítható, a …
  • Szilveszteri roll-dog
    Tudtátok, hogy az éves virslifogyasztásunk ötöde szilveszterre esik? És hogy a sertésből készültek a hazai kedvencek? Hogy miért alakult ez így? Nem tudjuk igazán, nincs …