fbpx
szeptember 25, 2021

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Mézes császáros tészta
    Egy mondás szerint, az olasz háziasszony az év minden napjára tud másfajta pastát készíteni. A Fald feles fiúk most egy spagetti-receptet mutatnak, melyhez finom császárszalonnát …
  • Fetter Erik: Csonttöréstől profi szakaszgyőzelmen át az EB 4. helyéig
    Fetter Erik, az EOLO-Kometa Cycling Team bringása mögött mozgalmas év van. Tavaly nyáron edzés közben elütötte egy kisbusz, a kulcscsontját majdnem műteni is kellett. Közel …
  • Serpenyős szendvics
    Ki ne szeretne ráérős őszi hétvégéken bekuckózni, előszedni néhány szakácskönyvet, átlapozni és izgalmas, új recepteket felfedezni? A főzés már más tészta. Sokszor hosszas előkészületet, piacozást, …
  • az ígéret szép szó…
    Alberto Contador már az út felét letekerte Madrid és Milánó között Alberto Contador csapata, az EOLO-Kometa Cycling Team idén lépett pro team szintre, és rögtön …
  • Sertéscomb BBQ szendvics
    A magyarok fele minden nap eszi, kedvencünk a sonkás, sajtos, paradicsomos, a pasiknak nem hiányozhat belőle a hús; mi az? Bizony, ez a szendvics. A …
  • Sörös grillkolbász sajtszósszal
    Ha nyár, akkor grillezés? Persze! De a grillt nem kell még elcsomagolnunk attól, hogy kicsit ősziesebbre fordult az idő. Baráti beszélgetések, meccsnézések, társasjátékozás kiváló kísérője …
  • Szalámis-pizzás csavart
    Esti meccsnézés, otthoni mozizás a kanapén? Aki unja a sós mogyorót, a ropit és a chipset, most figyeljen! A Gastrohobbi egy villámgyorsan elkészíthető sós nassolnivalót …
  • Grillezett sertésszűz avokádó salátával
    Tudtátok, hogy a sertésszűz a disznó legnemesebb része? Bár a sertéshúsról általában azt gondoljuk, hogy zsíros és épp ezért nem nagyon fér meg a diétás …
  • Amerikai káposztasaláta, azaz coleslaw grillkolbásszal
    Bár magyarul amerikai káposztasaláta a neve, valójában holland eredetű, amit a holland bevándorlók ismertettek meg az amerikaiakkal. Hollandul „koolsla”, amely a kool salade kifejezés rövidítése, …
  • Meggyszószos sertésszűz grillzöldséggel
    A menzás főtt hús és meggymártás kombó nem volt mindenkinek a kedvenc fogása a suliban, azonban a hús-gyümölcs párosítások sok esetben nagyon is működnek. Az …
  • Bárhová is megy nyaralni a család, a csomagtartóra felkerül Gergő kerékpárja
    A 17 éves Magyar Gergő immár háromnegyed éve az EOLO-Kometa Cycling Team U19 csapatát erősíti. Túl van már két spanyolországi versenyen, hozzászokott a heti edzéstervekhez, …
  • Babos kolbászos egytál
    Régen a vadnyugaton a bab volt az egyik legfontosabb alapélelmiszer, hiszen laktató, könnyen elkészíthető és vászonzsákban bárhová magukkal tudták vinni a kalandvágyó utazók. Az ebből …
  • Igazi olasz pizza
    Maga a pizza szó az olasz „picea” szóból ered, melyet a rómaiak a kenyér kemencében sütésének leírására használtak. A pizza első feltűnése a dél-itáliai görög …
  • Pulled pork nachos
    Ha körbenézünk Európában, a legtöbb országban valamilyen kolbász a kedvenc meccsnézős kaja, mindenféle magvak (szotyi, tökmag, földimogyoró) és persze mindezt sörrel öblítik le. Kolbász ugyan …