fbpx
január 21, 2022

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Virslis csicseriborsós szendvicskrém
    A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes, hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, élelmi rost tartalma …
  • Szilveszteri virslis falatkák
    Ha szilveszter, akkor virsli és pezsgő, de mióta és főként miért alakult ki ez a hagyomány? Az éves virslifogyasztásunk közel fele erre az időszakra esik, …
  • Juhtúróval sült sertéskaraj baconös, savanyú káposztás burgonyával
    Savanyú káposztából számtalan ételt készíthetünk, nemcsak nagyon finom, de mivel nagyon sok vitamint tartalmaz, ezért ilyenkor télen, különösen célszerű a fogyasztása. A savanyú káposzta-lé a …
  • Egyben sült karaj borsópürével
    Az alma az egyik kedvenc őszi, téli alapanyagunk, ugyanis nemcsak mennyei süteményeket, de izgalmas főételeket is készíthetünk vele. A gyümölcsök tökéletes hozzávalói lehetnek a sós …
  • 2 új magyar tehetség az EOLO-KOMETA Cycling Team U19 csapatában
    Feldhoffer Bálintot és Pollner Balázst 2021 végén szerződtette Alberto Contador U19 utánpótláscsapata, így Magyar Gergővel együtt már három magyar fiatal bontogatja szárnyait a profi olasz …
  • Csülök vacsora
    A sertéscsülök ikonikus alapanyaga a magyar konyhának. Esszük hidegen, melegen, sütve, főzve, beletesszük a töltött káposztába, a pacalpörköltbe, a bablevesbe, a kocsonyába, és még főzelékek …
  • Narancsos karaj krumplipürével
    Egyes források szerint Nagy Sándor hozta be Európába az első narancsféléket, először a görögöknek majd a rómaiaknak ajándékozva azt. Őket követve Spanyolországban és Szicíliában kezdték …
  • Bostoni sült bab
    A ma ismert sült bab egy eredetileg a középkorból származó angol babos-szalonnás étel közvetlen leszármazottja. A korai zarándokok számára vasárnaponként tiltott volt minden munkavégzés. Legtöbbjük …
  • Gesztenyés aszalt szilvás sertésszűz
    A szelídgesztenye ma már inkább kulináris csemege, pedig régen a középkorban fontos táplálékforrásnak számított. Mivel rendkívül jól tárolható – hideg, száraz helyen hónapokig eláll – …
  • Szűzérme salátával
    Kezdjük egy kis sertés részei kisokossal: A szűzpecsenye a sertés legnemesebb, legdrágább része, a rövid karaj alatt, a gerincnél található színhús. Ugyanúgy, mint a karaj …
  • Így telt az első ProTeam szezon az eolo-KOMETA Cycling Teamnél
    A magyar csapattagokkal beszélgettünk Blogunkon nem kell bemutatni Dina Mártont és Fetter Eriket, az eolo-KOMETA Cycling Team két magyar kerékpárosát. Ők azok, akiket még a …
  • Zselici sültes tál
    Eljött a november és vele a hűvösebb napok, melegítő ételekkel azonban könnyebben elviselhető a kinti hideg idő. A vörös húsok: a sertéshús, marhahús, a bárány …
  • Halloweeni pizza
    A Halloween eredete a Samhain néven ismert ősi kelta fesztiválról származik. Úgy tartották, hogy a halottak Halloween éjszakáján kiszállnak sírjukból, ezért ekkor csúf maskarába bújtak, …
  • Bakonyi húsgolyók
    Ha valahol azt olvassuk egy étel kapcsán, hogy bakonyi módra készült, biztosak lehetünk benne, hogy gomba van benne. A bakonyi mártás tejfölös-tejszínes gombás ragu, őrölt …