Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.
Legfrissebb bejegyzéseink
- Serpenyős melegszendvicsHa nincs kéznél a szendvicssütő, de a család reggelire melegszendvicset kíván, akkor ezt a receptet készítsd el nekik! Nem fognak rájönni a csalásra. Villámgyors és …
- Sajtos-sonkás tortilla pirítósA tortilla igazi jolly joker a konyhában, szinte mindegyik élelmiszerbolt polcain megtaláljuk. Könnyedén tárolható, mélyhűtőben, akár hosszabb ideig is, és változatosan felhasználható. Ehetjük kenyér helyett, …
- Töltött bundás zsemleIgazi maradékmentő recept következik: a másnapos, netán harmadnapos zsemlék is új esélyt kaphatnak és válnak csodás alapanyaggá. Némi tojás, sajt és sonka, pár perces előkészítés …
- Gyorsan kész langallóVolt már langalló recept a blogon, de az a klasszikus módon készült, így annak az elkészítése kicsit hosszadalmas. Ha nincs ennyi időnk, de megkívántuk a …
- Csőben sült burgonyaMitől lesz csőben sült egy étel? Nincs benne sok turpisság: az elnevezés arra utal, hogy a tepsibe fektetett étel felső rétege aranysárgára, rozsdabarnára pirul a …
- Párperces receptSokszor írtuk már, hogy egy-egy étel pár perc alatt összedobható, így ezt nehéz fokozni. De talán ezzel a mostani recepttel sikerülni fog. A KOMETA újdonságával …
- Tésztás egytálAz egylábasos villámételeket mindenki szereti, a kevés hozzávaló egyetlen edényben készül, így még mosogatni sem nagyon kell utána. Ez a tésztaétel, melyet a Gastrohobbisok mutatnak …
- MelegszendvicsBelgiumban és Franciaországban a nap bármely szakában esznek melegszendvicset, ott persze szép, zengzetes neve van, croque monsieur és croque madame. Mi bármely sütőben, grillben megprirított …
- 2023 újévi fogadalmaink: az egészség mindenek felett?Új év, új én. Fogadkozunk, hogy idén majd másként lesz. Abbahagyunk, elengedünk valamit, ami rossz, vagy éppen elkezdünk valami jót. A legtöbben többet akarnak mozogni, …
- Káposztás bableves lecsókolbásszalA bableves jó fűszerezéssel még hús nélkül is olyan étel, amelyet szeret felnőtt és gyerek egyaránt. Ha még lecsókolbász és tejföl is kerül bele, az …
- Baconös-tejfölös dödölleCinke, ganca, gánca, gánica, krumpligánica, sterc, szuszogó, zsámiska. Vas megyében és Zalában pedig dödölle. Bizony ez a sokféle elnevezés mind ugyanannak az ételnek a különböző …
- Baconös krumpligombóc káposztávalA főtt krumpliból és lisztből készült gyúrt tészták nagyon változatos ételek alapanyagai. Készülhet belőle szilvás gombóc, nudli, derelye, de ez az alapja a gnocchinak is. …
- Sonkás-pizzás csigaHogyan kezdjük el bevonni a gyerekeket a konyhai feladatokba? Hát például egy ilyen sonkás-pizzás csiga készítésével. Ha bolti kelt tésztát használunk, pillanatok alatt összeállítható, a …
- Szilveszteri roll-dogTudtátok, hogy az éves virslifogyasztásunk ötöde szilveszterre esik? És hogy a sertésből készültek a hazai kedvencek? Hogy miért alakult ez így? Nem tudjuk igazán, nincs …