fbpx
szeptember 14, 2024

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Gofri szendvics
    Mi történik, ha a hot dog kifli találkozik a gofrisütővel? A GastroHobbi konyhájában megtörtént a találka. A recept leírása hosszabb időt vesz igénybe, mint az …
  • Virslis falatkák
    Arról, hogy a leveles tészta az igazi jolly joker alapanyag a konyhában már sokszor írtunk, itt a blogon is számos receptet osztottunk meg. De épp …
  • Tejfölös karaj makarónival
    A tejföl eredetileg minden bizonnyal Oroszországból származott, azóta sok konyha átvette és főz vele, Magyarországon is az egyik legáltalánosabban használt alapanyag. Számos ételünk elképzelhetetlen nélküle, …
  • Zöldfűszeres tarja krumplisalátával
    A sertés legszaftosabb része a tarja. Zsírral átszőtt hús, emiatt kifejezetten ízletes, leginkább sütésre alkalmas. Sütés előtt ajánlatos nedves pácot készíteni és néhány órára, de …
  • Hentes tokány
    A tokány eredettörténetét keresve sokféle elméletre bukkanhatunk. Egyesek szerint török eredetű a szó, így bizonyára onnan került hazánkba, mások szerint az erdélyi magyarság étele volt. …
  • Szalámis pizzagofri
    Kezeket fel, aki szereti a tényleg 15 perc alatt elkészíthető fogásokat? Mi lehet ennél szuperebb? Talán csak az, ha keveset kell utána mosogatni. Nos, íme …
  • Sajtos pufi
    Ha megpróbáljuk megfejteni, hogy bizonyos ételek vajon miért kapták épp ezt vagy azt a nevet, sokszor történelmi vagy néprajzi kutakodásba kezdhetünk. Vannak a foglalkozásokról elnevezett …
  • Sonkás zöldséges burgonyasaláta
    A majonézes saláták őse, a franciasaláta valamikor az 1920-as, 30-as években már megjelent a budapesti éttermekben. Aztán egy 1939-es szovjet szakácskönyvben még orosz hússalátaként lejegyzett …
  • Egyserpenyős “kemencés” burgonya
    Az egylábasos, egyserpenyős ételek méltán népszerűek; gyorsan elkészülnek és alig marad mosogatnivaló utánuk. A leghíresebb ilyen “one-pot” étel egy Martha Stewart nevéhez köthető tésztaétel, ami …
  • Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
    Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az élelmiszertípusokat találjuk meg a legtöbb háztartásban a KOMETA friss felmérése alapján. Mondhatni mindent, ami egy …
  • Sült paprikás, fokhagymás szendvics
    Mi lehet a szendvics évszázadok óta tartó sikerének a titka? Az egyszerűség?  Az, hogy változatosan elkészíthető? Hogy a variációk száma tényleg végtelen? Ki tudja. Ami …
  • Tormás sertéskaraj őzgerincben sütve krémes tojássalátával
    Talán nem mindenki tudja, de Magyarország az EU legnagyobb tormatermelője. Az élelmiszeripar ízesítőként használja, legtöbben azonban a húsvéti asztal részeként ismerik. A friss reszelt tormának …
  • Szaftos húsgolyók vele sült burgonyával
    A húsgolyó, vagyis a fasírt igazi comfort food, nagyanyánk konyhájának illatát, érzéseit hozza el. Legalábbis nekem. Ez a GastroHobbis verzió ízben ugyanazt tudja, de persze …
  • Serpenyős hot-dog
    Lehet reggeli, lehet vacsora, vagy akár rögtönzött parti-kaja is. Még gyerekzsúrban is sikere lehet, főleg, ha gyerekkéz-méretűre vágjuk a végén. Ez a szuper recept a …