fbpx
január 26, 2023

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Baconös-tejfölös dödölle
    Cinke, ganca, gánca, gánica, krumpligánica, sterc, szuszogó, zsámiska. Vas megyében és Zalában pedig dödölle. Bizony ez a sokféle elnevezés mind ugyanannak az ételnek a különböző …
  • Baconös krumpligombóc káposztával
    A főtt krumpliból és lisztből készült gyúrt tészták nagyon változatos ételek alapanyagai. Készülhet belőle szilvás gombóc, nudli, derelye, de ez az alapja a gnocchinak is. …
  • Sonkás-pizzás csiga
    Hogyan kezdjük el bevonni a gyerekeket a konyhai feladatokba? Hát például egy ilyen sonkás-pizzás csiga készítésével. Ha bolti kelt tésztát használunk, pillanatok alatt összeállítható, a …
  • Szilveszteri roll-dog
    Tudtátok, hogy az éves virslifogyasztásunk ötöde szilveszterre esik? És hogy a sertésből készültek a hazai kedvencek? Hogy miért alakult ez így? Nem tudjuk igazán, nincs …
  • Karácsonyi sonkás nyárs
    Mitől lesz karácsonyi egy étel? Nem csak a fahéj és a gyömbér illata juttathat minket azonnal karácsonyi hangulatba. Egy különlegesen megformázott, de egyébként villámgyorsan elkészíthető, …
  • Ünnepi káposztás tepsis tarja
    December van, jönnek az ünnepek, itt az ideje a káposztás recepteknek. A GastroHobbi egy csodás, olmós tepsis tarját készített, melyet krémes krumplipürével tálalt. Ki éhes …
  • Sajtos-tarjás buci
    A bolti leveles tészta igazi jolly joker. Villámgyorsan készíthetünk belőle édeset, sósat, előételt, rágcsálnivalót, desszertet, de egy quiche akár főételként is megállja a helyét. Sőt, …
  • Télapó tojások
    A december a karácsonyra hangolódással, családi és baráti étkezésekkel, együttlétekkel jár. Ha nem akarunk sok időt a konyhában tölteni, de szeretnénk valami az időszakra jellemző, …
  • Sült fokhagymás szendvics
    A fokhagymát különféleképpen süthetjük, egészben, héjastul, alufóliába csomagolva, vagy gerezdekre szedve, megpucolva. Mindegy is tulajdonképpen, a sütés szuper jól áll neki, krémes lesz és édeskés, …
  • Pikáns burgonyasaláta
    Az ősöktől örökölt ételek mellett az évszázadok során számos hatás érte konyhánkat. A burgonyát a magyar konyha egyik építőkövének tartjuk, pedig viszonylag későn, csak az …
  • Pácolt bécsi szelet tojásos galuskával
    A vasárnapi ebédlőasztalokon bérelt helye van a rántott húsnak, sokszáz éve panírozunk rendületlenül. Az 1500-as években gazdagságukat fitogtató urak gyakran hintették meg aranyporral a vendégeiknek …
  • Roppanós falatok virslivel és lecsókolbásszal
    Igazi partifalat, virslinyalóka húsimádóknak. Szeretjük az olyan recepteket, amik gyorsan elkészülnek, minden hozzávalót megtalálunk hozzá otthon és mégis valahogy villantósak. Egy kicsit különlegesek. Ez a …
  • Halloweeni tortilla szendvics
    A halloweeni bulik büféasztalára való a következő étel, hiszen kellőképpen ijesztő tud lenni, ugyanakkor gyorsan elkészíthető, a feltéteket pedig úgy variáljuk, ahogy nekünk tetszik. Volt …
  • Le az élelmiszerpazarlással!
    Lesújtóan sokan pazarolnak az HonestFood friss felmérése szerint: a magyarok 23%-a saját bevallása szerint is sok élelmiszert dob ki. Teszik mindezt az elszálló élelmiszerárak mellett, …