fbpx
december 2, 2023

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Tejszínes, császárszalonnás rigatoni
    Hogy inkább a tejszínes vagy a paradicsomos a kedvenc, ízlés dolga, annyi biztos, a jó tésztaételt szinte mindenki kedveli. Tudtad? Közel 300 fajta olasz száraztésztát …
  • Sült tarjás sajtos burgonyalepény
    Mutatós és finom is a Gastrohobbisok által megálmodott étel, amihez szinte biztos, hogy mindent megtalálunk egy átlagos konyhában, kamrában. Egy kis krumpli, valamilyen sonka, vagy …
  • Szalonnás burgonyafalatok
    Amit mártogatóssal lehet enni, az már partifalat? Nem tudom, mindenesetre ez a recept egyszerűségében is nagyszerű, és még a képzelet számára is ad egy kis …
  • Sajtos csülkös csiga
    Hogyan lépjünk ki a pogácsa, szendvics, ropi háromszögből, ha villámgyorsan kell valamit készítenünk akár egy spontán gyerekzsúrra akár egy baráti összejövetelre? Ha van a hűtőnkben …
  • Virslis falatkák
    Igazi villámrecept következik, amire megint igaz, hogy szinte több időbe telik begépelni, mint elkészíteni. A leveles tészta az egyik kedvenc alapanyaga a háziasszonyoknak, hiszen pillanatok …
  • Töltött melegszendvics
    Nagy kedvencünk a melegszendvics. Az benne a legcsodálatosabb, hogy ugyanazokból az alapanyagokból mégis más és más eredményt tudunk elérni, ha hagyjuk, hogy a fantáziánk egy …
  • Szaftos tarhonya lecsókolbásszal
    Kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető, de tartalmas ételek; ezeket szeretjük igazán, különösen az egyébként is rohanós hétköznap esténként, amikor szinte semmire nincs időnk. A GastroHobbi megint …
  • Sonkás, sajtos serpenyős melegszendvics
    A melegszendvics az igazi jolly-joker kaja, itt a blogon is sok ilyen receptet osztottunk már meg. Volt kukoricás, retró,  és persze a franciák kedvence a …
  • Magyaros húsgolyók sajttal sütve
    Mitől is mondjuk egy ételre, hogy magyaros? Mik azok a jellemzők, amik konyhánk nemzeti jellegét adják? Ha az alapanyagokat nézzük, a sertészsír, a vöröshagyma és …
  • Pikáns sertésfalatok ecetes-lilahagymás babsalátával
    A darált hús az egyik legsokoldalúbban felhasználható hozzávaló a konyhában, igazi jolly-joker. Az előételektől, levesbetétektől kezdve készülhet belőle tésztaétel, egytálétel, jól passzol hozzá a paradicsomos …
  • Mexikói rizses one pot
    One pot, azaz egy edény. Akik szeretnek főzni, nem biztos, hogy szeretnek mosogatni. Ez a recept nekik szól igazán. Egyetlen edényre lesz szükségünk (és persze …
  • Neked melyik a kedvenc bringás útvonalad?
    Imádjuk a tavak körüli túrákat, de az emelkedők sem riasztanak vissza bennünket; akár túra, akár valamilyen konkrét úticél vezérel bennünket, szívesen nyeregre pattanunk. Pár éve …
  • Virslis tésztasaláta
    Bár a tésztát már sokezer éve ismerjük (az ókori Kínából Marco Polo közvetítésével került Európába), a tésztasaláta azonban a 20. század szülötte. A nagyüzemi tésztagyártás …
  • Serpenyős melegszendvics
    Ha nincs kéznél a szendvicssütő, de a család reggelire melegszendvicset kíván, akkor ezt a receptet készítsd el nekik! Nem fognak rájönni a csalásra. Villámgyors és …