Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.
Legfrissebb bejegyzéseink
- Tejszínes, császárszalonnás rigatoniHogy inkább a tejszínes vagy a paradicsomos a kedvenc, ízlés dolga, annyi biztos, a jó tésztaételt szinte mindenki kedveli. Tudtad? Közel 300 fajta olasz száraztésztát …
- Sült tarjás sajtos burgonyalepényMutatós és finom is a Gastrohobbisok által megálmodott étel, amihez szinte biztos, hogy mindent megtalálunk egy átlagos konyhában, kamrában. Egy kis krumpli, valamilyen sonka, vagy …
- Szalonnás burgonyafalatokAmit mártogatóssal lehet enni, az már partifalat? Nem tudom, mindenesetre ez a recept egyszerűségében is nagyszerű, és még a képzelet számára is ad egy kis …
- Sajtos csülkös csigaHogyan lépjünk ki a pogácsa, szendvics, ropi háromszögből, ha villámgyorsan kell valamit készítenünk akár egy spontán gyerekzsúrra akár egy baráti összejövetelre? Ha van a hűtőnkben …
- Virslis falatkákIgazi villámrecept következik, amire megint igaz, hogy szinte több időbe telik begépelni, mint elkészíteni. A leveles tészta az egyik kedvenc alapanyaga a háziasszonyoknak, hiszen pillanatok …
- Töltött melegszendvicsNagy kedvencünk a melegszendvics. Az benne a legcsodálatosabb, hogy ugyanazokból az alapanyagokból mégis más és más eredményt tudunk elérni, ha hagyjuk, hogy a fantáziánk egy …
- Szaftos tarhonya lecsókolbásszalKevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető, de tartalmas ételek; ezeket szeretjük igazán, különösen az egyébként is rohanós hétköznap esténként, amikor szinte semmire nincs időnk. A GastroHobbi megint …
- Sonkás, sajtos serpenyős melegszendvicsA melegszendvics az igazi jolly-joker kaja, itt a blogon is sok ilyen receptet osztottunk már meg. Volt kukoricás, retró, és persze a franciák kedvence a …
- Magyaros húsgolyók sajttal sütveMitől is mondjuk egy ételre, hogy magyaros? Mik azok a jellemzők, amik konyhánk nemzeti jellegét adják? Ha az alapanyagokat nézzük, a sertészsír, a vöröshagyma és …
- Pikáns sertésfalatok ecetes-lilahagymás babsalátávalA darált hús az egyik legsokoldalúbban felhasználható hozzávaló a konyhában, igazi jolly-joker. Az előételektől, levesbetétektől kezdve készülhet belőle tésztaétel, egytálétel, jól passzol hozzá a paradicsomos …
- Mexikói rizses one potOne pot, azaz egy edény. Akik szeretnek főzni, nem biztos, hogy szeretnek mosogatni. Ez a recept nekik szól igazán. Egyetlen edényre lesz szükségünk (és persze …
- Neked melyik a kedvenc bringás útvonalad?Imádjuk a tavak körüli túrákat, de az emelkedők sem riasztanak vissza bennünket; akár túra, akár valamilyen konkrét úticél vezérel bennünket, szívesen nyeregre pattanunk. Pár éve …
- Virslis tésztasalátaBár a tésztát már sokezer éve ismerjük (az ókori Kínából Marco Polo közvetítésével került Európába), a tésztasaláta azonban a 20. század szülötte. A nagyüzemi tésztagyártás …
- Serpenyős melegszendvicsHa nincs kéznél a szendvicssütő, de a család reggelire melegszendvicset kíván, akkor ezt a receptet készítsd el nekik! Nem fognak rájönni a csalásra. Villámgyors és …