fbpx
december 11, 2024

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Töltött káposzta
    A töltött káposzta őse minden bizonnyal Bizáncból származik, ahol szokás volt zöldséglevelet megtölteni és megfőzni. Az ily módon elkészített étel első történelmi említése a 8. …
  • Eggs Benedict sült sertés sonkával
    Az Eggs Benedict név ismerősen csenghet, már itt a blogon is mutattunk egy húsvéti receptet, de annyira szuper, hogy nem árt az ismétlés. Az Eggs …
  • Paprikás csevap
    A Balkán legnépszerűbb étele Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából terjedt el. Sokféle néven találkozhatunk vele; én is, a címben csevapot írtam, a receptben már csevapcsicsát, Romániában micsnek, …
  • Serpenyős húsgombóc
    Sokszor olvashatjuk egy-egy recept kapcsán, hogy villámgyorsan, vagy pillanatok alatt elkészül a vacsora. Ez erre a kicsit olaszos ihletésű serpenyős húsgombócra is elmondható; a legtöbb …
  • Díjnyertes rántotta, trónkövetelő palacsinta
    Rántotta, palacsinta, paprikás krumpli – ezeket az ételeket készítettük el először a KOMETA friss felmérése alapján. Legtöbben az egyszerűbb receptekkel kezdték a főzéssel való ismerkedést, …
  • Virslis leveles virágok
    Azt, hogy mennyire sokoldalú alapanyag a leveles tészta, mi sem bizonyítja jobban, minthogy számtalan recept került fel a blogra az elmúlt években. Készítettünk szilveszteri roll …
  • Gofri szendvics
    Mi történik, ha a hot dog kifli találkozik a gofrisütővel? A GastroHobbi konyhájában megtörtént a találka. A recept leírása hosszabb időt vesz igénybe, mint az …
  • Virslis falatkák
    Arról, hogy a leveles tészta az igazi jolly joker alapanyag a konyhában már sokszor írtunk, itt a blogon is számos receptet osztottunk meg. De épp …
  • Tejfölös karaj makarónival
    A tejföl eredetileg minden bizonnyal Oroszországból származott, azóta sok konyha átvette és főz vele, Magyarországon is az egyik legáltalánosabban használt alapanyag. Számos ételünk elképzelhetetlen nélküle, …
  • Zöldfűszeres tarja krumplisalátával
    A sertés legszaftosabb része a tarja. Zsírral átszőtt hús, emiatt kifejezetten ízletes, leginkább sütésre alkalmas. Sütés előtt ajánlatos nedves pácot készíteni és néhány órára, de …
  • Hentes tokány
    A tokány eredettörténetét keresve sokféle elméletre bukkanhatunk. Egyesek szerint török eredetű a szó, így bizonyára onnan került hazánkba, mások szerint az erdélyi magyarság étele volt. …
  • Szalámis pizzagofri
    Kezeket fel, aki szereti a tényleg 15 perc alatt elkészíthető fogásokat? Mi lehet ennél szuperebb? Talán csak az, ha keveset kell utána mosogatni. Nos, íme …
  • Sajtos pufi
    Ha megpróbáljuk megfejteni, hogy bizonyos ételek vajon miért kapták épp ezt vagy azt a nevet, sokszor történelmi vagy néprajzi kutakodásba kezdhetünk. Vannak a foglalkozásokról elnevezett …
  • Sonkás zöldséges burgonyasaláta
    A majonézes saláták őse, a franciasaláta valamikor az 1920-as, 30-as években már megjelent a budapesti éttermekben. Aztán egy 1939-es szovjet szakácskönyvben még orosz hússalátaként lejegyzett …