fbpx
április 27, 2024

Mi az a Tudatos Húsevő?

Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.  

Legfrissebb bejegyzéseink

  • Egyserpenyős “kemencés” burgonya
    Az egylábasos, egyserpenyős ételek méltán népszerűek; gyorsan elkészülnek és alig marad mosogatnivaló utánuk. A leghíresebb ilyen “one-pot” étel egy Martha Stewart nevéhez köthető tésztaétel, ami …
  • Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
    Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az élelmiszertípusokat találjuk meg a legtöbb háztartásban a KOMETA friss felmérése alapján. Mondhatni mindent, ami egy …
  • Sült paprikás, fokhagymás szendvics
    Mi lehet a szendvics évszázadok óta tartó sikerének a titka? Az egyszerűség?  Az, hogy változatosan elkészíthető? Hogy a variációk száma tényleg végtelen? Ki tudja. Ami …
  • Tormás sertéskaraj őzgerincben sütve krémes tojássalátával
    Talán nem mindenki tudja, de Magyarország az EU legnagyobb tormatermelője. Az élelmiszeripar ízesítőként használja, legtöbben azonban a húsvéti asztal részeként ismerik. A friss reszelt tormának …
  • Szaftos húsgolyók vele sült burgonyával
    A húsgolyó, vagyis a fasírt igazi comfort food, nagyanyánk konyhájának illatát, érzéseit hozza el. Legalábbis nekem. Ez a GastroHobbis verzió ízben ugyanazt tudja, de persze …
  • Serpenyős hot-dog
    Lehet reggeli, lehet vacsora, vagy akár rögtönzött parti-kaja is. Még gyerekzsúrban is sikere lehet, főleg, ha gyerekkéz-méretűre vágjuk a végén. Ez a szuper recept a …
  • Pizzás stangli
    Leveles tésztás recept sokszor volt már itt a blogon, nem véletlenül. A mai konyha jolly-jokere, igazi életmentő, ha szeretnénk valami izgalmas ételt készíteni akár teljesen …
  • Töltött bundás kenyér airfryerben
    Sokan azért ódzkodnak a bundás kenyér készítésétől, mert bizony a sült olaj illata nem éppen kellemes. Pedig nincs is csodálatosabb reggeli, mint a frissen sült …
  • Sonkás muffin airfyerben
    Az airfryer kinézetre leginkább a hagyományos fritőzre hasonlít, olaj nélkül süt meleg hővel és légkeveréses technikával. Emiatt az ebben készült ételek egészségesebbek, hiszen plusz zsiradék …
  • A gulyásleves és a mákos guba a kedvencünk
    Íme a legtutibb maradékmentő receptek Az ételpazarlás megelőzése a modern világ nagy kihívásai közé tartozik. Nincs ez máshogy hazánkban sem. A HonestFood korábbi reprezentatív felmérése …
  • Mézes-mustáros sertéstarja
    A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. A zsírral gazdagon átszőtt hús gondoskodik arról, hogy az ételünk puha és szaftos maradjon. A …
  • Szezonértékelő interjú Fetter Erikkel
    A lényeg, hogy jól zárult – lehetne a mottója Fetter Erik idei szezonjának, aki idén még EOLO-KOMETA színekben tekert, de jövőre már Team Polti Kometa …
  • Ünnepi gombócos káposzta
    Volt már a blogon téli káposztás étel, a Fald feles fiúk egy szabolcsi töltött káposzta recept elkészítését mutatták meg, most azonban a Gastrohobbi verzióját láthatjuk. …
  • Tejszínes, császárszalonnás rigatoni
    Hogy inkább a tejszínes vagy a paradicsomos a kedvenc, ízlés dolga, annyi biztos, a jó tésztaételt szinte mindenki kedveli. Tudtad? Közel 300 fajta olasz száraztésztát …