Egészséges élet, sokat halljuk, de mit is jelent ez a mindennapjainkban? A főzésben kiváló minőségű alapanyagok használatát, mértékletességet, sok mozgást és persze némi szórakozást is. Nagyjából erről szól ez a blog megtámogatva szakértői tartalmakkal, kisokosokkal, háziasszonyokat, sütni-főzni szeretőket segítő hasznos tartalmakkal.
Legfrissebb bejegyzéseink
- Töltött káposztaA töltött káposzta őse minden bizonnyal Bizáncból származik, ahol szokás volt zöldséglevelet megtölteni és megfőzni. Az ily módon elkészített étel első történelmi említése a 8. …
- Eggs Benedict sült sertés sonkávalAz Eggs Benedict név ismerősen csenghet, már itt a blogon is mutattunk egy húsvéti receptet, de annyira szuper, hogy nem árt az ismétlés. Az Eggs …
- Paprikás csevapA Balkán legnépszerűbb étele Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából terjedt el. Sokféle néven találkozhatunk vele; én is, a címben csevapot írtam, a receptben már csevapcsicsát, Romániában micsnek, …
- Serpenyős húsgombócSokszor olvashatjuk egy-egy recept kapcsán, hogy villámgyorsan, vagy pillanatok alatt elkészül a vacsora. Ez erre a kicsit olaszos ihletésű serpenyős húsgombócra is elmondható; a legtöbb …
- Díjnyertes rántotta, trónkövetelő palacsintaRántotta, palacsinta, paprikás krumpli – ezeket az ételeket készítettük el először a KOMETA friss felmérése alapján. Legtöbben az egyszerűbb receptekkel kezdték a főzéssel való ismerkedést, …
- Virslis leveles virágokAzt, hogy mennyire sokoldalú alapanyag a leveles tészta, mi sem bizonyítja jobban, minthogy számtalan recept került fel a blogra az elmúlt években. Készítettünk szilveszteri roll …
- Gofri szendvicsMi történik, ha a hot dog kifli találkozik a gofrisütővel? A GastroHobbi konyhájában megtörtént a találka. A recept leírása hosszabb időt vesz igénybe, mint az …
- Virslis falatkákArról, hogy a leveles tészta az igazi jolly joker alapanyag a konyhában már sokszor írtunk, itt a blogon is számos receptet osztottunk meg. De épp …
- Tejfölös karaj makarónivalA tejföl eredetileg minden bizonnyal Oroszországból származott, azóta sok konyha átvette és főz vele, Magyarországon is az egyik legáltalánosabban használt alapanyag. Számos ételünk elképzelhetetlen nélküle, …
- Zöldfűszeres tarja krumplisalátávalA sertés legszaftosabb része a tarja. Zsírral átszőtt hús, emiatt kifejezetten ízletes, leginkább sütésre alkalmas. Sütés előtt ajánlatos nedves pácot készíteni és néhány órára, de …
- Hentes tokányA tokány eredettörténetét keresve sokféle elméletre bukkanhatunk. Egyesek szerint török eredetű a szó, így bizonyára onnan került hazánkba, mások szerint az erdélyi magyarság étele volt. …
- Szalámis pizzagofriKezeket fel, aki szereti a tényleg 15 perc alatt elkészíthető fogásokat? Mi lehet ennél szuperebb? Talán csak az, ha keveset kell utána mosogatni. Nos, íme …
- Sajtos pufiHa megpróbáljuk megfejteni, hogy bizonyos ételek vajon miért kapták épp ezt vagy azt a nevet, sokszor történelmi vagy néprajzi kutakodásba kezdhetünk. Vannak a foglalkozásokról elnevezett …
- Sonkás zöldséges burgonyasalátaA majonézes saláták őse, a franciasaláta valamikor az 1920-as, 30-as években már megjelent a budapesti éttermekben. Aztán egy 1939-es szovjet szakácskönyvben még orosz hússalátaként lejegyzett …