Az airfryer kinézetre leginkább a hagyományos fritőzre hasonlít, olaj nélkül süt meleg hővel és légkeveréses technikával. Emiatt az ebben készült ételek egészségesebbek, hiszen plusz zsiradék nélkül készülnek. Ráadásul a hagyományos olajsütőknél sokkal gyorsabban is működik, így nem véletlen, hogy népszerűsége hazánkban is egyre nő.
Számtalan étel készíthető el benne; akár kekszek, sütemények, mirelit ételek, de akár csirkemellet is süthetünk benne, ami ezzel a módszerrel szaftosabb marad, mintha sütőben, vagy a tűzhelyen sülne.
A GastroHobbi legújabb receptjében egy airfryerben készült sós muffint mutat, lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- fél tk só
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1,7 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg reszelt sajt + a szóráshoz
- 1 csomag KOMETA Kemencés sült prágai sonka
Elkészítés
A liszthez adjuk hozzá a sót, a sütőport és alaposan keverjük össze.
Elektromos habverővel verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat, ezzel is keverjük, majd két részletben szórjuk bele a sütőporos lisztet és keverjük csomómentesre.
A kész masszába tegyük bele a felaprított sonkát, a reszelt sajtot, forgassuk össze és kanalazzuk kivajazott muffinformákba, úgy, hogy kb. 2/3 részt töltsön ki.
170 fokon 17 perc alatt süssük meg az airfryerben.
A sütési idő sütőnként picit eltérhet ettől és természetesen függ a muffinok méretétől is.