fbpx
június 15, 2024

Az airfryer kinézetre leginkább a hagyományos fritőzre hasonlít, olaj nélkül süt meleg hővel és légkeveréses technikával. Emiatt az ebben készült ételek egészségesebbek, hiszen plusz zsiradék nélkül készülnek. Ráadásul a hagyományos olajsütőknél sokkal gyorsabban is működik, így nem véletlen, hogy népszerűsége hazánkban is egyre nő.

Számtalan étel készíthető el benne; akár kekszek, sütemények, mirelit ételek, de akár csirkemellet is süthetünk benne, ami ezzel a módszerrel szaftosabb marad, mintha sütőben, vagy a tűzhelyen sülne.

A GastroHobbi legújabb receptjében egy airfryerben készült sós muffint mutat, lássuk, hogyan készül!

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • fél tk só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1,7 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg reszelt sajt + a szóráshoz
  • 1 csomag KOMETA Kemencés sült prágai sonka

Elkészítés

A liszthez adjuk hozzá a sót, a sütőport és alaposan keverjük össze.

Elektromos habverővel verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat, ezzel is keverjük, majd két részletben szórjuk bele a sütőporos lisztet és keverjük csomómentesre.

A kész masszába tegyük bele a felaprított sonkát, a reszelt sajtot, forgassuk össze és kanalazzuk kivajazott muffinformákba, úgy, hogy kb. 2/3 részt töltsön ki.

170 fokon 17 perc alatt süssük meg az airfryerben.

A sütési idő sütőnként picit eltérhet ettől és természetesen függ a muffinok méretétől is.

Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →