Sokan azért ódzkodnak a bundás kenyér készítésétől, mert bizony a sült olaj illata nem éppen kellemes. Pedig nincs is csodálatosabb reggeli, mint a frissen sült bundás kenyér, melyet tovább turbózhatunk reszelt sajttal, tejföllel.
A GastroHobbi most egy olyan verziót mutat, ami egy kis csavart is tesz bele, ráadásul még a lakást sem kell utána fél napig szellőztetni, hiszen airfryerben készítik. Lássuk, hogyan!
Hozzávalók
- 2 tojás
- ízlés szerint só, bors
- 0,4 dl tej
- 2 szelet toast kenyér
- 1 tk mustár
- 2 szelet sajt
- KOMETA Kemencés sült csirkemell sonka
Elkészítés
A tojásokat alaposan verjük fel a sóval, borssal és a tejjel.
A kenyérszeletekről vágjuk le a héját. Az egyik szeletet kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy szelet sajtot, majd a csirkemell sonkát, ismét sajtot és fedjük be a másik kenyérrel.
Alaposan forgassuk bele a felvert tojásba. Néhány percig áztathatjuk is, hogy jól megszívja magát a kenyér.
190 fokon 9 perc alatt süssük aranybarnára az airfryerben.
A sütési idő sütőnként változhat és függ a bundás kenyerek méretétől is.
Elkészítési idő: 15 perc