fbpx
március 1, 2024

Sokan azért ódzkodnak a bundás kenyér készítésétől, mert bizony a sült olaj illata nem éppen kellemes. Pedig nincs is csodálatosabb reggeli, mint a frissen sült bundás kenyér, melyet tovább turbózhatunk reszelt sajttal, tejföllel.

A GastroHobbi most egy olyan verziót mutat, ami egy kis csavart is tesz bele, ráadásul még a lakást sem kell utána fél napig szellőztetni, hiszen airfryerben készítik. Lássuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • 0,4 dl tej
  • 2 szelet toast kenyér
  • 1 tk mustár
  • 2 szelet sajt
  • KOMETA Kemencés sült csirkemell sonka

Elkészítés

A tojásokat alaposan verjük fel a sóval, borssal és a tejjel.

A kenyérszeletekről vágjuk le a héját. Az egyik szeletet kenjük meg mustárral, tegyünk rá egy szelet sajtot, majd a csirkemell sonkát, ismét sajtot és fedjük be a másik kenyérrel.

Alaposan forgassuk bele a felvert tojásba. Néhány percig áztathatjuk is, hogy jól megszívja magát a kenyér.

190 fokon 9 perc alatt süssük aranybarnára az airfryerben.

A sütési idő sütőnként változhat és függ a bundás kenyerek méretétől is.

Elkészítési idő: 15 perc

DSC09654 2
A két kenyérszelet közé természetesen bármilyen más felvágott is kerülhet.
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →