fbpx
június 15, 2024

A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. A zsírral gazdagon átszőtt hús gondoskodik arról, hogy az ételünk puha és szaftos maradjon.

A Gastrohobbi most egy könnyen elkészíthető mézes-mustáros verziót mutat nekünk.

Hozzávalók

  • 4 szelet KOMETA sertéstarja
  • 1 csésze tejföl – 16 dkg
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál vaj
  • 90 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés 

A húst az inas részeknél kicsit vágjuk be, hogy sütésnél ne kunkorodjon fel. Egy kicsit klopfoljuk meg (de ne legyen túl vékony), sózzuk, borsozzuk.

Egy tálban keverjük össze a tejfölt, mustárt és mézet. Ez lesz a mártás.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat (keverhetjük egy kis olajjal). Süssük elő a sertésszeletek mindkét oldalát, majd szedjük tányérra. Egy tepsiben halmozzuk az aprított burgonyát, a hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, csorgassuk meg egy kis olajjal, forgassuk össze. A tetejére tegyük rá a hússzeleteket, locsoljuk meg a mustáros szósszal, fedjük be egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük meg.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →