A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. A zsírral gazdagon átszőtt hús gondoskodik arról, hogy az ételünk puha és szaftos maradjon.
A Gastrohobbi most egy könnyen elkészíthető mézes-mustáros verziót mutat nekünk.
Hozzávalók
- 4 szelet KOMETA sertéstarja
- 1 csésze tejföl – 16 dkg
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál vaj
- 90 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 8-10 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
A húst az inas részeknél kicsit vágjuk be, hogy sütésnél ne kunkorodjon fel. Egy kicsit klopfoljuk meg (de ne legyen túl vékony), sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt, mustárt és mézet. Ez lesz a mártás.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat (keverhetjük egy kis olajjal). Süssük elő a sertésszeletek mindkét oldalát, majd szedjük tányérra. Egy tepsiben halmozzuk az aprított burgonyát, a hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, csorgassuk meg egy kis olajjal, forgassuk össze. A tetejére tegyük rá a hússzeleteket, locsoljuk meg a mustáros szósszal, fedjük be egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük meg.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalhatjuk.
Jó étvágyat!