fbpx
szeptember 25, 2021

A magyarok fele minden nap eszi, kedvencünk a sonkás, sajtos, paradicsomos, a pasiknak nem hiányozhat belőle a hús; mi az? Bizony, ez a szendvics.

A Fald feles fiúk most egy szuper férfias verziót raktak össze, sok hússal. Nézzétek meg, és még ne csomagoljátok el a grillt!

Hozzávalók

  • 2 dl szójaszósz
  • 3 ek ketchup
  • 3 ek bbq szósz
  • 3 ek barnacukor
  • 3 ek méz
  • só, bors
  • 1 cs. KOMETA szeletelt sertéscomb
  • 1 db vekni
  • 100 g vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs újhagyma
  • 1 csipet petrezselyem
  • 1 cs sajt
  • 1 db húsparadicsom
  • pár szem olajbogyó

Elkészítés

Az előkészületeket már a sütés megelőző napon kezdjük. A sertéscombszeletek mindkét oldalát sértsük fel egy éles késsel. A pácléhez készítsünk elő egy tálat, ebbe mehet a szójaszósz, a ketchup, a méz és a barnacukor, valamint egy kevés só és bors. Ebben forgassuk bele a hússzeleteket, majd egy éjszakára tegyük őket a hűtőbe.

A sütés napján keverjük ki a vajat az összezúzott fokhagymával, apróra vágott újhagyma zölddel, pici petrezselyemmel és sóval. Egy szép nagy veknit vágjunk fel 3 részre, majd kenjük meg a fűszervajjal (a középső szelet mindkét oldalát!).

A hús is és a kenyér is mehet a grillre (a húst a maradék páclével locsolgathatjuk sütés közben).

Mehet a kenyérre a sajt, majd, ha egy picit ráolvadt, jöhet a szendvics összeállítása.

Rétegezzünk: kenyér, sajt, hús, paradicsom, a szendvicsbe is kerülhet még a pácból, a tetejére pedig biggyesszünk néhány olajbogyót.

Jó étvágyat!

bbq szendvics2
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →