A magyarok fele minden nap eszi, kedvencünk a sonkás, sajtos, paradicsomos, a pasiknak nem hiányozhat belőle a hús; mi az? Bizony, ez a szendvics.
A Fald feles fiúk most egy szuper férfias verziót raktak össze, sok hússal. Nézzétek meg, és még ne csomagoljátok el a grillt!
Hozzávalók
- 2 dl szójaszósz
- 3 ek ketchup
- 3 ek bbq szósz
- 3 ek barnacukor
- 3 ek méz
- só, bors
- 1 cs. KOMETA szeletelt sertéscomb
- 1 db vekni
- 100 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cs újhagyma
- 1 csipet petrezselyem
- 1 cs sajt
- 1 db húsparadicsom
- pár szem olajbogyó
Elkészítés
Az előkészületeket már a sütés megelőző napon kezdjük. A sertéscombszeletek mindkét oldalát sértsük fel egy éles késsel. A pácléhez készítsünk elő egy tálat, ebbe mehet a szójaszósz, a ketchup, a méz és a barnacukor, valamint egy kevés só és bors. Ebben forgassuk bele a hússzeleteket, majd egy éjszakára tegyük őket a hűtőbe.
A sütés napján keverjük ki a vajat az összezúzott fokhagymával, apróra vágott újhagyma zölddel, pici petrezselyemmel és sóval. Egy szép nagy veknit vágjunk fel 3 részre, majd kenjük meg a fűszervajjal (a középső szelet mindkét oldalát!).
A hús is és a kenyér is mehet a grillre (a húst a maradék páclével locsolgathatjuk sütés közben).
Mehet a kenyérre a sajt, majd, ha egy picit ráolvadt, jöhet a szendvics összeállítása.
Rétegezzünk: kenyér, sajt, hús, paradicsom, a szendvicsbe is kerülhet még a pácból, a tetejére pedig biggyesszünk néhány olajbogyót.
Jó étvágyat!