Lassan tényleg itt a jó idő, és nem csak a naptár szerint jött el a tavasz.
És ha megnyitottuk a kertet, teraszt, jöhetnek is a grillételek sorban. Elsőként egy könnyen, gyorsan, akár hétköznap este, vacsorára összedobható ételt hoztunk a Gastrohobbitól. Különlegessége a fő alapanyagban, magában a grillkolbászban rejlik: csípős, pikáns, jalapeno paprikás ízéhez jól passzol a túrós, sajtkrémes mártogatós. És akár serpenyőben is elkészíthető.
Hozzávalók
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg krémsajt
- 2 ek friss, aprított snidling
- 1 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag KOMETA jalapeno paprikás grillkolbász
- 8 dkg vaj
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 50 dkg újburgonya
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés
Az újburgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben előfőzzük.
A túróhoz adjuk a krémsajtot, a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és egy elektromos habverővel felhabosítjuk.
A kolbászokat tetszőlegesen bevagdossuk és egy serpenyőben szép pirosra sütjük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, az előfőzött újburgonyát és megpirítjuk.
A kolbászokat, a pirított burgonyával és a zöldfűszeres túrókrémmel kínáljuk.
Jó étvágyat!