fbpx
november 9, 2024

Lassan tényleg itt a jó idő, és nem csak a naptár szerint jött el a tavasz.

És ha megnyitottuk a kertet, teraszt, jöhetnek is a grillételek sorban. Elsőként egy könnyen, gyorsan, akár hétköznap este, vacsorára összedobható ételt hoztunk a Gastrohobbitól. Különlegessége a fő alapanyagban, magában a grillkolbászban rejlik: csípős, pikáns, jalapeno paprikás ízéhez jól passzol a túrós, sajtkrémes mártogatós. És akár serpenyőben is elkészíthető.

Hozzávalók

  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg krémsajt
  • 2 ek friss, aprított snidling
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag KOMETA jalapeno paprikás grillkolbász
  • 8 dkg vaj
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 50 dkg újburgonya
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés

Az újburgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben előfőzzük.

A túróhoz adjuk a krémsajtot, a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és egy elektromos habverővel felhabosítjuk.

A kolbászokat tetszőlegesen bevagdossuk és egy serpenyőben szép pirosra sütjük.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, az előfőzött újburgonyát és megpirítjuk.

A kolbászokat, a pirított burgonyával és a zöldfűszeres túrókrémmel kínáljuk.

Jó étvágyat!

grillkolbasz
Pikáns grillkolbász sajtkrémes túróval és újburgonyával