Tudtátok, hogy a sertésszűz a disznó legnemesebb része? Bár a sertéshúsról általában azt gondoljuk, hogy zsíros és épp ezért nem nagyon fér meg a diétás menüben, a sertésszűz vagy más néven szűzpecsenye kifejezetten sovány húsnak számít.
A Fald feles fiúk újra beindították az okosgrillt és ez alkalommal egy csodás sertésszüzet készítettek színes salátával.
Hozzávalók
Krém:
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 csipet petrezselyem
- 2 csipet kakukkfű
- 50 g vaj
- 200 ml főzőtejszín
- só, bors
Hús:
- 2 cs KOMETA sertésszűz
- 3 cs KOMETA Ínyenc bacon
- 30 g vaj
Saláta:
- 1 cs. mozzarella
- 2 db avokádó
- 1 db kápia paprika
- 1 db uborka
- 200 g cherry paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek balzsamecet
- 4 ek víz
- 1 ek Kotányi Quick&Easy Saláta Fűszerkeverék
Elkészítés
A hús töltelékével kezdjük: a vajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát lassú lángon elkezdjük dinsztelni. Nem kell teljesen szétfőzni, így kis idő után mehet is rá a főzőtejszín, a só, bors, valamint a fűszerek, a kakukkfű és a petrezselyem is. Főzzük egészen sűrűre.
A húsokat hosszában félig vágjuk be, vajazzuk be és töltsük bele a hagymás tölteléket. A baconszeleteket fektessük le egymás mellé úgy, hogy a széleken egy kicsit egymásra érjenek. Helyezzük rá a sertésszüzeket és szorosan tekerjük fel őket a baconbe.
140 fokon süssük kb. 3 órán át (okosgrillen vagy akár a sütőben). Ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a salátát.
A zöldségeket (avokádó, uborka, kápia paprika, paradicsom) és a mozzarellát vágjuk fel, dobáljuk egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a kiválasztott fűszerkeveréket olívaolajjal, balzsamecettel és vízzel. Öntsük a zöldségekre, jól keverjük át és mehet is a hűtőbe.
A sütési idő leteltével pici pihentetés után tálalhatunk is.
Jó étvágyat hozzá!