fbpx
október 18, 2021

Grillezett sertésszűz avokádó salátával

Tudtátok, hogy a sertésszűz a disznó legnemesebb része? Bár a sertéshúsról általában azt gondoljuk, hogy zsíros és épp ezért nem nagyon fér meg a diétás menüben, a sertésszűz vagy más néven szűzpecsenye kifejezetten sovány húsnak számít.

A Fald feles fiúk újra beindították az okosgrillt és ez alkalommal egy csodás sertésszüzet készítettek színes salátával.

Hozzávalók

Krém:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet petrezselyem
  • 2 csipet kakukkfű
  • 50 g vaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, bors

Hús:

  • 2 cs KOMETA sertésszűz
  • 3 cs KOMETA Ínyenc bacon
  • 30 g vaj

Saláta:

  • 1 cs. mozzarella
  • 2 db avokádó
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db uborka
  • 200 g cherry paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • 4 ek víz
  • 1 ek Kotányi Quick&Easy Saláta Fűszerkeverék

Elkészítés

A hús töltelékével kezdjük: a vajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát lassú lángon elkezdjük dinsztelni. Nem kell teljesen szétfőzni, így kis idő után mehet is rá a főzőtejszín, a só, bors, valamint a fűszerek, a kakukkfű és a petrezselyem is. Főzzük egészen sűrűre.

A húsokat hosszában félig vágjuk be, vajazzuk be és töltsük bele a hagymás tölteléket. A baconszeleteket fektessük le egymás mellé úgy, hogy a széleken egy kicsit egymásra érjenek. Helyezzük rá a sertésszüzeket és szorosan tekerjük fel őket a baconbe.

140 fokon süssük kb. 3 órán át (okosgrillen vagy akár a sütőben). Ezalatt az idő alatt elkészíthetjük a salátát.

A zöldségeket (avokádó, uborka, kápia paprika, paradicsom) és a mozzarellát vágjuk fel, dobáljuk egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a kiválasztott fűszerkeveréket olívaolajjal, balzsamecettel és vízzel. Öntsük a zöldségekre, jól keverjük át és mehet is a hűtőbe.

A sütési idő leteltével pici pihentetés után tálalhatunk is.

Jó étvágyat hozzá!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →