Kóstoltátok már a maracuját? Ismerhetitek passiógyümölcs, vagy passion fruit néven is. Manapság, már itthon is elérhető a nagyáruházakban és a nagyobb zöldségeseknél. És hogy mi köze ennek a savanykás, különleges gyümölcsnek a Piggy Burgerhez?
A Fald feles fiúk szeretnek játszani az ízekkel. Legújabb receptjükben egyrészt lecserélték a hagyományosabb marhahúst sertés hamburgerhúsra és ebbe a klasszul megpakolt hambiba még egy kis maracuját is csempésztek.
Nézzétek meg, hogyan!
Hozzávalók
- 2 nagy darab burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db szárított chili
- kurkuma
- só
- bors
- olaj
- 250 g KOMETA Gyorsvacsora Sertés hamburgerhús
- 1 db hamburgerbuci
- 100 g bacon
- 10 dkg érlelt kecskesajt
- 1 db tojás
- 1 db maracuja
- édes chiliszósz
- római saláta
- mustár
Elkészítés
Első lépés, hogy 2 nagyobb darab burgonyát vékony szeletekre vágjunk fel. Utána daraboljunk fel 3 gerezd fokhagymát, 1 marék petrezselymet és egy szárított chilit.
A burgonyaszeleteket, forró olajban süssük ki, majd a petrezselymes, fokhagymás, chilis keverékkel jól keverjük el.
Jöhet burgerünk szíve-lelke. 2 szaftos sertés hamburgerhúst süssünk meg, a felületét sóval és borssal ízesítsük. Közben egy kis olajon pirítsunk le egy félbe vágott hamburgerbucit. A bacon szeleteket lassan, kis hőfokon süssük meg és a kecskesajt szeletet is pirítsuk meg. Ha ez elkészült, még egy tojást is süssünk meg serpenyőben.
A bucit kenjük meg édes chiliszósszal, jöhet egy kis római sali, 1 hamburgerhusi, a kecskesajt, még 1 husi, 2 szelet bacon, a tojás, 1 kis érett maracuja a savak miatt, és a tetejére egy mustárral megkent buci.
Jó étvágyat!
