fbpx
április 20, 2024

Töltött bundás kenyér rolád sütőben sütve

A rohanós hétköznap reggelekbe ritkán fér bele egy izgalmas tojásos étel, de a szombatot, vagy vasárnapot indíthatjuk ráérősebben. Sokunk kedvence a bundás kenyér. Lehet klasszikus, sós, bevállalósabbaknál édes, ehetjük magában, tehetünk rá tejfölt, sajtot, de akár meg is tölthetjük.

A GastroHobbi egy ilyen töltött verziót mutat most. Készítsünk mellé egy színes, friss salátát és még a dietetikusok is rábólintanak majd.

Hozzávalók

Elkészítés

A tojásokat sóval alaposan verjük fel.

A kenyeret egy nyújtófával lapítsuk meg, tegyünk rá párizsit, reszelt sajtot, majd szorosan tekerjük fel. Forgassuk őket a felvert tojásba és sorakoztassuk egy vajjal kikent tűzálló tálba így elkészült tojásos tekercseket.

A tetejére öntsük rá a maradék, felvert tojást, szórjuk meg a megmaradt reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

A sütési idő sütőnként változhat, függ a tekercsek méretétől és attól, hogy mennyire átsütve szeretjük a tojást.

Jó étvágyat!

Töltött bundás kenyér
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →