A rohanós hétköznap reggelekbe ritkán fér bele egy izgalmas tojásos étel, de a szombatot, vagy vasárnapot indíthatjuk ráérősebben. Sokunk kedvence a bundás kenyér. Lehet klasszikus, sós, bevállalósabbaknál édes, ehetjük magában, tehetünk rá tejfölt, sajtot, de akár meg is tölthetjük.
A GastroHobbi egy ilyen töltött verziót mutat most. Készítsünk mellé egy színes, friss salátát és még a dietetikusok is rábólintanak majd.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 5 szelet vajas toast kenyér
- 15 dkg KOMETA Útravaló Sertéspárizsi
- 20 dkg reszelt gouda sajt
- só
Elkészítés
A tojásokat sóval alaposan verjük fel.
A kenyeret egy nyújtófával lapítsuk meg, tegyünk rá párizsit, reszelt sajtot, majd szorosan tekerjük fel. Forgassuk őket a felvert tojásba és sorakoztassuk egy vajjal kikent tűzálló tálba így elkészült tojásos tekercseket.
A tetejére öntsük rá a maradék, felvert tojást, szórjuk meg a megmaradt reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.
A sütési idő sütőnként változhat, függ a tekercsek méretétől és attól, hogy mennyire átsütve szeretjük a tojást.
Jó étvágyat!
