fbpx
május 21, 2024

Fűszeres tarjaszeletek vele sült burgonyával

Emlékszik még bárki a régi hentesüzletekbe, ott is a falon lógó sertés képre, amin a kevésbé tapasztalt háziasszonyok számára berajzolták a sertés részeit, a jó hentes pedig még tippeket is adott a vasárnapi ebéd elkészítéséhez? „A tarját süsse kedvesem, mert az nem szárad ki, jó omlós marad, a lapockából készüljön pörkölt, a karajt meg nyugodtan eheti akkor is, ha éppen diétázik (bár magácskának semmi szüksége rá, kedves)”.

Ma már nem nagyon találunk ilyen csodahelyeket, de szerencsére a tudás azért nem veszett el. A KOMETA húsipari szakértői készítettek egy profi kisokost, amiben bemutatják a sertés részeit: hol helyezkednek el, melyikből mit érdemes készíteni, melyik a legsoványabb, melyik a legszaftosabb, és még az is kiderül, hogy miért jó a sertésből kifőtt kollagén.

A GastroHobbisok alábbi receptje a szaftos tarjából készül.

Hozzávalók

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 friss rozmaring ág
  • 60 dkg KOMETA Friss szeletelt sertéstarja
  • 4 db sütni való burgonya
  • 1 csomag KOMETA Ínyenc szeletelt bacon
  • ízlés szerint só és tarka bors

Elkészítés

A fokhagymát a rozmaringlevelekkel és a sóval egy mozsárban törjük össze, majd adjuk hozzá a szemes borsot, és ezzel is morzsoljuk el.

A hússzeleteket nagy kockásra irdaljuk be – vigyázva, hogy ne vágjuk át a hússzeletet – és kenjük be a fokhagymás masszával.

Egy sütőpapírra tegyünk karikára vágott burgonyát, erre mehet egy szelet bacon, egy szelet hús, megint egy szelet bacon, egy sor burgonya, újabb bacon és hús. A tetejét baconnal zárjuk, és becsomagoljuk a sütőpapírba. Készítsünk még egy csomagot, és airfryer készülékben, 195 fokon 45 percet süssük, majd szedjük ki a papírból, és további 10-15 perc alatt szép pirosra sül.

A sütési idő sütőnként változhat, és függ a hússzeletek vastagságától is.

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss salátát vagy savanyúságot.

Jó étvágyat!

DSC03923
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →