A Halloween eredete a Samhain néven ismert ősi kelta fesztiválról származik. Úgy tartották, hogy a halottak Halloween éjszakáján kiszállnak sírjukból, ezért ekkor csúf maskarába bújtak, hogy az ártó démonok ne ismerjék fel őket.
Manapság is sok Halloweeni szimbólum létezik. Ezek többek között a pókok, fekete macskák, denevérek, és persze a sütőtök. Ezeket a szimbólumokat otthonok és partik helyszíneinek díszítésére használják, de jut belőlük süteményekre és édességekre is. A GasroHobbi csapata most pizzára helyezte. Nézzétek meg, hogyan!
Hozzávalók
Tésztához:
- 25 g friss élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 50 dkg liszt
- 18 g só
- 2 ek olívaolaj
Díszítéshez:
- paradicsomszósz
- reszelt parmezán
- KOMETA Kemencés sült karaj
- gomba
- olívabogyó
- mozzarella
- friss bazsalikom
Elkészítés
A langyos vízben keverjük el a cukrot, egy teáskanál lisztet, morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, alaposan dolgozzuk ki a tésztát és meleg helyen kelesszük egy órát.
Amikor megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, lisztes kézzel formázzuk. Tegyük tepsibe vagy pizzasütő formára, kenjük meg a paradicsomszósszal, tegyük rá a feltéteket és 230 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-12- perc alatt süssük készre.
Az elkészült pizzát mindig meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.
Jó ijesztgetést!