fbpx
december 5, 2021

A Halloween eredete a Samhain néven ismert ősi kelta fesztiválról származik. Úgy tartották, hogy a halottak Halloween éjszakáján kiszállnak sírjukból, ezért ekkor csúf maskarába bújtak, hogy az ártó démonok ne ismerjék fel őket.

Manapság is sok Halloweeni szimbólum létezik. Ezek többek között a pókok, fekete macskák, denevérek, és persze a sütőtök. Ezeket a szimbólumokat otthonok és partik helyszíneinek díszítésére használják, de jut belőlük süteményekre és édességekre is. A GasroHobbi csapata most pizzára helyezte. Nézzétek meg, hogyan!

Hozzávalók

Tésztához:

  • 25 g friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 50 dkg liszt
  • 18 g só
  • 2 ek olívaolaj

Díszítéshez:

  • paradicsomszósz
  • reszelt parmezán
  • KOMETA Kemencés sült karaj
  • gomba
  • olívabogyó
  • mozzarella
  • friss bazsalikom

Elkészítés

A langyos vízben keverjük el a cukrot, egy teáskanál lisztet, morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

Tegyük a hozzávalókat egy keverőtálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, alaposan dolgozzuk ki a tésztát és meleg helyen kelesszük egy órát.

Amikor megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, lisztes kézzel formázzuk. Tegyük tepsibe vagy pizzasütő formára, kenjük meg a paradicsomszósszal, tegyük rá a feltéteket és 230 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 10-12- perc alatt süssük készre.

Az elkészült pizzát mindig meglocsolhatjuk egy kevés olívaolajjal.

Jó ijesztgetést!

pizza5
katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →