December van, jönnek az ünnepek, itt az ideje a káposztás recepteknek.
A GastroHobbi egy csodás, olmós tepsis tarját készített, melyet krémes krumplipürével tálalt. Ki éhes máris?
Hozzávalók
- 60 dkg KOMETA Friss sertéstarja
- 2 tk borsikafű
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 tk majoranna
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 3 ek olaj
- 3 ek tejszín
- 3 fej vöröshagyma
- 1 kis fej édeskáposzta
- ízlés szerint só
Elkészítés
A hússzeleteket tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, az olajat, a tejszínt. Alaposan keverjük össze, majd mehet bele a félkarikára vágott vöröshagyma. Ezt is sózzuk picit, és forgassuk össze a hússal.
Készíthetjük azonnal, de hagyhatjuk néhány órát, esetleg egy éjszakát is lefedve, hűtőben pácolódni.
Egy tepsit kenjünk ki tetszőleges zsiradékkal, több rétegben pakoljuk bele a leveleire szedett káposztát, erre halmozzuk a hagymás húst. Fedjük be benedvesített sütőpapírral és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt süssük meg.
A sütési idő sütőnként változhat, és függ a hússzeletek vastagságától is.
Jó étvágyat!