fbpx
április 27, 2024

Ünnepi káposztás tepsis tarja

December van, jönnek az ünnepek, itt az ideje a káposztás recepteknek.

A GastroHobbi egy csodás, olmós tepsis tarját készített, melyet krémes krumplipürével tálalt. Ki éhes máris?

Hozzávalók

  • 60 dkg KOMETA Friss sertéstarja
  • 2 tk borsikafű
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 tk majoranna
  • 2 tk füstölt fűszerpaprika
  • 3 ek olaj
  • 3 ek tejszín
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej édeskáposzta
  • ízlés szerint só

Elkészítés

A hússzeleteket tálba tesszük, sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, az olajat, a tejszínt. Alaposan keverjük össze, majd mehet bele a félkarikára vágott vöröshagyma. Ezt is sózzuk picit, és forgassuk össze a hússal.

Készíthetjük azonnal, de hagyhatjuk néhány órát, esetleg egy éjszakát is lefedve, hűtőben pácolódni.

Egy tepsit kenjünk ki tetszőleges zsiradékkal, több rétegben pakoljuk bele a leveleire szedett káposztát, erre halmozzuk a hagymás húst. Fedjük be benedvesített sütőpapírral és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 70 perc alatt süssük meg.

A sütési idő sütőnként változhat, és függ a hússzeletek vastagságától is.

Jó étvágyat!

DSC04829 2
edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →