Belgiumban és Franciaországban a nap bármely szakában esznek melegszendvicset, ott persze szép, zengzetes neve van, croque monsieur és croque madame. Mi bármely sütőben, grillben megprirított szendvicset melegszendvicsnek hívunk és legszívesebben talán vacsorára esszük. De persze ahány ház, annyi szokás és feltét. Kóstoljátok meg a Gastrohobbi melegszendvicsét kukoricával, kaliforniai paprikával és sertéspárizsival!
Hozzávalók
- 15 dkg KOMETA Útravaló Sertéspárizsi
- ½ zöld kaliforniai paprika
- 3 ek kukoricakonzerv
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 ek aprított petrezselyem
- 2 ek majonéz
- 8 dkg reszelt sajt + a tetejére
- 3 zsemle
- ízlés szerint só, őrölt fehérbors
Elkészítés
Az apró kockára vágott párizsit tálba tesszük, hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, a lecsepegtetett kukoricát, a finomra vágott lilahagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a majonézt, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, és alaposan összekeverjük.
A zsemléket kettévágjuk, tepsire tesszük, megpakoljuk az előzőleg elkészített szendvicskrémmel, a tetejére tehetünk még egy-egy szelet sajtot, és 220 fokra előmelegített sütőben vagy airfryerben 200 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőnként változhat.
Jó étvágyat!