fbpx
november 29, 2022

Pácolt bécsi szelet tojásos galuskával

A vasárnapi ebédlőasztalokon bérelt helye van a rántott húsnak, sokszáz éve panírozunk rendületlenül.

Az 1500-as években gazdagságukat fitogtató urak gyakran hintették meg aranyporral a vendégeiknek felszolgált fogásokat. Ez inspirálhatta a leleményes milánói szakácsokat, akik feltalálták a szegények aranyát, a panírt.

A Fald feles fiúk egy klasszikus bécsi szeletet készítettek tojásos galuskával. Lássuk, hogyan!

Hozzávalók

Hús

  • 400 g KOMETA Friss Sertéskaraj
  • 1 db citrom
  • 1 ek fokhagyma-granulátum
  • mustár
  • 4 db tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 100 g finomliszt
  • 50 ml tej
  • olaj

Galuska

  • 400 g liszt
  • 8 db tojás (3 a tésztához)
  • 1,5 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • vaj

Elkészítés

Első körben klopfoljunk ki 400g KOMETA Friss Sertéskarajt. Majd készítünk egy pácot 1 db citrom levéből, 1 ek fokhagyma-granulátumból és egy kis mustárból. A pácban pihentessük a hússzeleteket 30 percig.

Amíg a hússzeletek pácolódnak, addig elkészítjük köretünket, a tojásos galuskát.

A megmosott tojásokat felütjük egy tálban, és hozzáadjuk a lisztet. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, végül a sót is. Az egészet teljesen simára, csomómentesre kidolgozzuk, majd 15-20 percig pihentetjük. Közben 3 liter vizet forralunk kb. 1 kávéskanálnyi sóval, majd kevergetés közben a lobogó vízbe szaggatjuk a galuskatésztát. Körülbelül 10-15 perc alatt meg is fő a galuska. Utána egy kis vajban átforgatjuk a tésztánkat, majd 5 db tojással összesütjük.

Közben készítsük elő a panírozást. Verjük fel a tojást, és adjunk hozzá 50 ml tejet. 2 külön tálba tegyük ki a morzsát és a lisztet, majd jöhet a panírozás.

A végén pedig forró olajban süssük meg a húsunkat.

Jó étvágyat!

edesissos

Karaj Erik

Erik vagyok. Szeretem a hasam, de igyekszem egészségesen étkezni. No de mit jelent az, hogy valami egészséges? A táplálkozástudomány nagyon dinamikusan változik, így rengeteg információ található az interneten, amelyek között nem könnyű kiigazodni. A tévhitek eloszlatásával, igazi szakértők bevonásával szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik keresik a válaszokat.

Karaj Erik tovbábbi bejegyzéseit itt találod →