A vasárnapi ebédlőasztalokon bérelt helye van a rántott húsnak, sokszáz éve panírozunk rendületlenül.
Az 1500-as években gazdagságukat fitogtató urak gyakran hintették meg aranyporral a vendégeiknek felszolgált fogásokat. Ez inspirálhatta a leleményes milánói szakácsokat, akik feltalálták a szegények aranyát, a panírt.
A Fald feles fiúk egy klasszikus bécsi szeletet készítettek tojásos galuskával. Lássuk, hogyan!
Hozzávalók
Hús
- 400 g KOMETA Friss Sertéskaraj
- 1 db citrom
- 1 ek fokhagyma-granulátum
- mustár
- 4 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- 100 g finomliszt
- 50 ml tej
- só
- olaj
Galuska
- 400 g liszt
- 8 db tojás (3 a tésztához)
- 1,5 dl víz
- 1 kávéskanál só
- vaj
Elkészítés
Első körben klopfoljunk ki 400g KOMETA Friss Sertéskarajt. Majd készítünk egy pácot 1 db citrom levéből, 1 ek fokhagyma-granulátumból és egy kis mustárból. A pácban pihentessük a hússzeleteket 30 percig.
Amíg a hússzeletek pácolódnak, addig elkészítjük köretünket, a tojásos galuskát.
A megmosott tojásokat felütjük egy tálban, és hozzáadjuk a lisztet. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, végül a sót is. Az egészet teljesen simára, csomómentesre kidolgozzuk, majd 15-20 percig pihentetjük. Közben 3 liter vizet forralunk kb. 1 kávéskanálnyi sóval, majd kevergetés közben a lobogó vízbe szaggatjuk a galuskatésztát. Körülbelül 10-15 perc alatt meg is fő a galuska. Utána egy kis vajban átforgatjuk a tésztánkat, majd 5 db tojással összesütjük.
Közben készítsük elő a panírozást. Verjük fel a tojást, és adjunk hozzá 50 ml tejet. 2 külön tálba tegyük ki a morzsát és a lisztet, majd jöhet a panírozás.
A végén pedig forró olajban süssük meg a húsunkat.
Jó étvágyat!