fbpx
április 27, 2024

Az ősöktől örökölt ételek mellett az évszázadok során számos hatás érte konyhánkat. A burgonyát a magyar konyha egyik építőkövének tartjuk, pedig viszonylag későn, csak az 1650-es években került hazánkba ez a Dél-Amerikában őshonos növény. Azóta persze kikerülhetetlen része mindennapjainknak.

A GastroHobbi is egy ilyen, a mindennapokba is könnyedén beilleszthető burgonyás ételt mutat, melyet a dijoni mustár és a sült fokhagymás karaj tesz pikánssá.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya hámozva és felkockázva
  • 35 dkg majonéz
  • 40 dkg tejföl
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • 1 tk pikáns krémes dijoni mustár
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 2 csomag KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karaj
  • 1 kis fej lila hagyma
  • Ízlés szerint só és őrölt fehérbors

Elkészítés

A meghámozott, felkockázott, átmosott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

A majonézhez adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, és alaposan keverjük ki. Ezután mehet bele a lecsepegtetett, kihűlt burgonya. Forgassuk össze, adjuk hozzá az apró kockára vágott KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karajt, a hajszálvékony félkarikára vágott lila hagymát, és óvatosan keverjük át. Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe.

Ízlés szerint frissen aprított petrezselyemzölddel, kaporral kínálhatjuk.

Jó étvágyat!

Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →