Az ősöktől örökölt ételek mellett az évszázadok során számos hatás érte konyhánkat. A burgonyát a magyar konyha egyik építőkövének tartjuk, pedig viszonylag későn, csak az 1650-es években került hazánkba ez a Dél-Amerikában őshonos növény. Azóta persze kikerülhetetlen része mindennapjainknak.
A GastroHobbi is egy ilyen, a mindennapokba is könnyedén beilleszthető burgonyás ételt mutat, melyet a dijoni mustár és a sült fokhagymás karaj tesz pikánssá.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya hámozva és felkockázva
- 35 dkg majonéz
- 40 dkg tejföl
- 1 tk magos dijoni mustár
- 1 tk pikáns krémes dijoni mustár
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 2 csomag KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karaj
- 1 kis fej lila hagyma
- Ízlés szerint só és őrölt fehérbors
Elkészítés
A meghámozott, felkockázott, átmosott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A majonézhez adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, és alaposan keverjük ki. Ezután mehet bele a lecsepegtetett, kihűlt burgonya. Forgassuk össze, adjuk hozzá az apró kockára vágott KOMETA Kemencés Sült fokhagymás karajt, a hajszálvékony félkarikára vágott lila hagymát, és óvatosan keverjük át. Fogyasztás előtt tegyük pár órára a hűtőbe.
Ízlés szerint frissen aprított petrezselyemzölddel, kaporral kínálhatjuk.
Jó étvágyat!