fbpx
június 15, 2024

Tudtátok, hogy az éves virslifogyasztásunk ötöde szilveszterre esik? És hogy a sertésből készültek a hazai kedvencek?

Hogy miért alakult ez így? Nem tudjuk igazán, nincs semmilyen izgalmas eredettörténete. Annyi bizonyos, hogy a karácsonyi, újévi időszakban malacot előszeretettel ettek mindig az emberek, hiszen a disznó előrefelé túr, így kitúrja a földből a szerencsét.

A Fald fel egy pillanatok alatt összedobható virslis receptet mutat azoknak, akik a hagyományosat választják ugyan, de egy csipetnyi izgalmat csempésznének bele. Mindenkinek kívánunk sok szerencsét az új évben!

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag KOMETA Ínyenc Bécsi virsli
  • 1-2 ek. mustár
  • 10 db hurkapálca

Elkészítés

Kezdésként vágjuk félbe a KOMETA Ínyenc Bécsi virsliket, és szúrjuk bele a hurkapálcákat. Ezt követően a tetejüknél kezdve, kissé átlósan, egészen a hurkapálcáig vágjuk be a virsliket, és körkörösen vigyük végig a vágást. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan húzzuk szét a virslit, úgy, hogy hézagok keletkezzenek. A következő lépésben ezekbe a résekbe óvatosan tömködjük bele a csíkokra vágott leveles tésztát.

Ezután a rudacskáink mehetnek bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Mielőtt a sütőbe kerülnének, kenjük meg őket kikevert tojással, majd légkeveréses üzemmódban 15-20 perc alatt 190 °C fokon süssük készre.

Mustárral és paprikával szervírozzuk, ami garantáltan elnyeri a vendégsereg tetszését.

Jó étvágyat kívánunk!

Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →