fbpx
április 27, 2024

A december a karácsonyra hangolódással, családi és baráti étkezésekkel, együttlétekkel jár. Ha nem akarunk sok időt a konyhában tölteni, de szeretnénk valami az időszakra jellemző, gyors és könnyű vendégváró falatot, GastroHobbiék Télapó tojásai tökéletes választás lehetnek.

Hozzávalók

  • 8 db keményre főtt tojás
  • 4 dl céklalé
  • 2 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 1 tk frissen facsart citromlé
  • 1 csomag KOMETA Kemencés Sült sertés sonka
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés

A főtt tojásokat tisztítsuk meg, majd 15-20 percre áztassuk céklalébe, hogy a lé teljesen ellepje őket.

Amikor szép pirosak a tojások, papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges zöldséglét, majd vágjuk ketté őket. A sárgájukat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, az apró kockára vágott sonkát és az aprított petrezselyemzöldet. Keverjük jól össze, majd töltsük vissza a tojásokba.

Jöhet a díszítés és tálalás.

Jó étvágyat!

Man and woman sitting on wall outdoors with blank arrow

Olasz Olívia

Az egészség megszállottja vagyok; imádok kirándulni, futni, kerékpározni, de a legújabb mozgásformákat is szívesen kipróbálom. Minden érdekel, amivel a testem karban tarthatom.

Olasz Olívia tovbábbi bejegyzéseit itt találod →