A december a karácsonyra hangolódással, családi és baráti étkezésekkel, együttlétekkel jár. Ha nem akarunk sok időt a konyhában tölteni, de szeretnénk valami az időszakra jellemző, gyors és könnyű vendégváró falatot, GastroHobbiék Télapó tojásai tökéletes választás lehetnek.
Hozzávalók
- 8 db keményre főtt tojás
- 4 dl céklalé
- 2 ek majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk frissen facsart citromlé
- 1 csomag KOMETA Kemencés Sült sertés sonka
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés
A főtt tojásokat tisztítsuk meg, majd 15-20 percre áztassuk céklalébe, hogy a lé teljesen ellepje őket.
Amikor szép pirosak a tojások, papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges zöldséglét, majd vágjuk ketté őket. A sárgájukat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, az apró kockára vágott sonkát és az aprított petrezselyemzöldet. Keverjük jól össze, majd töltsük vissza a tojásokba.
Jöhet a díszítés és tálalás.
Jó étvágyat!