fbpx
október 18, 2021

A klubszendvics története a 19. századi Amerikában kezdődött. A Saratoga Club House a korabeli New York egyik népszerű helye volt, nagy fogadásokat tartottak a falai közt. Ott szervírozták ezt az alapvetően öt alapanyagból – kenyér, csirke, majonéz, saláta, bacon – álló szendvicset, onnan kapta a nevét is. A Club szendvicse… – valahogy így kezdődött.

Manapság világszerte három réteg kenyérrel kínálják, de eredetileg két réteggel készült. Szinte mindenütt háromszög alakúra vágva, burgonyaszirommal kínálják.

És most nézzük, a Fald feles fiúk hogyan készítik.

Hozzávalók

  • 2 db sütni való burgonya
  • olaj a burgonya kisütéséhez
  • 12 szelet toastkenyér
  • 1 cs. Kometa Ínyenc Bacon
  • 1 cs. Kometa Kemencés sült fokhagymás karaj
  • jégsaláta
  • majonéz
  • paradicsom
  • néhány szelet cheddar sajt
P1933575
Az eredeti recept csirkével készül, ínyencek próbálják ki fokhagymás karajjal is

Elkészítés

A házi chips-szel kezdjük: a burgonyát vékony szeletekre vágjuk fel, majd bő forró olajban pár perc alatt süssük meg.

A bacont süssük meg egy serpenyőben. 8 db toastkenyér mindkét oldalát pirítsuk meg a baconből visszamaradt zsiradékon.

A zöldségeket készítsük elő, jégsaláta szeletekre és paradicsomra lesz szükség.

Majonézzel kenjük meg a kenyereket, helyezzünk 4 db-ra salátaleveleket, paradicsomot és a sült bacont, a megmaradt 4 db-ra pedig sült fokhagymás karajt és cheddar szeleteket, majd ezeket zárjuk le egy-egy friss szelet kenyérrel.

A karajos, sajtos szendvicsek friss oldalát is pirítsuk le, hogy a sajt meg tudjon olvadni.

Végül állítsuk össze a szendvicset.

Jó étvágyat!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →