A klubszendvics története a 19. századi Amerikában kezdődött. A Saratoga Club House a korabeli New York egyik népszerű helye volt, nagy fogadásokat tartottak a falai közt. Ott szervírozták ezt az alapvetően öt alapanyagból – kenyér, csirke, majonéz, saláta, bacon – álló szendvicset, onnan kapta a nevét is. A Club szendvicse… – valahogy így kezdődött.
Manapság világszerte három réteg kenyérrel kínálják, de eredetileg két réteggel készült. Szinte mindenütt háromszög alakúra vágva, burgonyaszirommal kínálják.
És most nézzük, a Fald feles fiúk hogyan készítik.
Hozzávalók
- 2 db sütni való burgonya
- olaj a burgonya kisütéséhez
- 12 szelet toastkenyér
- 1 cs. Kometa Ínyenc Bacon
- 1 cs. Kometa Kemencés sült fokhagymás karaj
- jégsaláta
- majonéz
- paradicsom
- néhány szelet cheddar sajt
Elkészítés
A házi chips-szel kezdjük: a burgonyát vékony szeletekre vágjuk fel, majd bő forró olajban pár perc alatt süssük meg.
A bacont süssük meg egy serpenyőben. 8 db toastkenyér mindkét oldalát pirítsuk meg a baconből visszamaradt zsiradékon.
A zöldségeket készítsük elő, jégsaláta szeletekre és paradicsomra lesz szükség.
Majonézzel kenjük meg a kenyereket, helyezzünk 4 db-ra salátaleveleket, paradicsomot és a sült bacont, a megmaradt 4 db-ra pedig sült fokhagymás karajt és cheddar szeleteket, majd ezeket zárjuk le egy-egy friss szelet kenyérrel.
A karajos, sajtos szendvicsek friss oldalát is pirítsuk le, hogy a sajt meg tudjon olvadni.
Végül állítsuk össze a szendvicset.
Jó étvágyat!