Mitől lesz csőben sült egy étel? Nincs benne sok turpisság: az elnevezés arra utal, hogy a tepsibe fektetett étel felső rétege aranysárgára, rozsdabarnára pirul a sütőben. Leggyakrabban burgonyát, karfiolt és brokkolit szoktunk csőben sütni. Ilyenkor a nyers, vagy előfőzött, párolt zöldségeket egy mártással öntjük le, sajttal borítjuk és sütőben megsütjük.
A Gastrohobbi lenti burgonyás receptjét egy kis KOMETA Kemencés sült csülök teszi izgalmasabbá.
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 4 dl tejszín
- 2 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csomag KOMETA Kemencés sült csülök
- 20 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só, bors, majoranna
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
A tejszínhez adjuk az olvasztott vajat, a zúzott fokhagymát, a majorannát, sózzuk, és alaposan összekeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, belehalmozzuk a burgonya egy részét, sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk a tejszínes masszával, megszórjuk reszelt sajttal, majd megint jöhet egy adag burgonya, ismét fűszerezés, tejszínes öntet, ráhalmozzuk a csíkokra vágott csülköt, megszórjuk reszelt sajttal, és megint burgonya.
Addig folytatjuk a halmozást, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére burgonya kerüljön.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és még 10-15 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy szépen rápiruljon a sajt.
A sütési idő sütőnként változhat, és a burgonyától is függ.
Jó étvágyat!