Ki mondta, hogy fonott kalácsot csak vajjal és lekvárral ehetünk? A Fald feles fiúk megmutatják, milyen tökéletes párost alkot az édeskés kalács és a mustáros tarja. Nézzétek meg a videót és készítsétek el ezt az izgalmas szendvicset. Még mindig tombol a nyár és a grillszezon, úgyhogy hajrá!
Hozzávalók
- 500 g Kométa sertéstarja
- olívaolaj
- só / bors
- 3 fej vöröshagyma
- mustár
- 1 db kalács
- Dijoni mustár
- 1 db sajtkrém
- 200 g Szarvasi füstölt mozzarella
- savanyú uborka
Elkészítés:
Hús és hagyma
Ha nem akarunk vesződni az ideális szeletek előkészítésével, a szeletelt tarja a jó megoldás. A húsnak és a nagyra vágott hagymaszeleteknek készítünk egy gyors és egyszerű pácot, melybe mustár só, bors és olívaolaj kerül. A tálat takarjuk le és hagyjuk állnia pácban legalább 1 órát, de a legjobb 24 órára a hűtőbe rakni. Az idő leteltével a hússzeletek mehetnek a sütőre, a hagymadarabokat pedig alufóliába csomagolva szintén rakjuk fel. A hús kevés forgatás után kb. 10-15 perc alatt készül el a hagymákkal nagyjából egy időben. Grillezésnél mindig fontos a folyamatos figyelem, mert 1-2 percen is múlhat a tökéletes, vagy a tökéletesen szenes fogás.
Kalács
Amikor a húsok már majdnem elkészültek, a kalácsokat vágjuk félbe és pirítsuk le a grillrácson. Az alját sajtkrémmel, a tetejét pedig dijoni mustárral kenjük meg. Ha minden elkészült, jöhet az összeállítás. A megkent kalácsra halmozzuk rá a tarját és a hagymát. Reszeljünk rá füstölt mozzarellát, majd pár perc várakozás és sajtolvadozás után tökéletesítsük a szendvicsünket pár szelet savanyú uborkával.
Jó étvágyat hozzá!