fbpx
április 26, 2024

Ki mondta, hogy fonott kalácsot csak vajjal és lekvárral ehetünk? A Fald feles fiúk megmutatják, milyen tökéletes párost alkot az édeskés kalács és a mustáros tarja. Nézzétek meg a videót és készítsétek el ezt az izgalmas szendvicset. Még mindig tombol a nyár és a grillszezon, úgyhogy hajrá!

Hozzávalók

  • 500 g Kométa sertéstarja
  • olívaolaj
  • só / bors
  • 3 fej vöröshagyma
  • mustár
  • 1 db kalács
  • Dijoni mustár
  • 1 db sajtkrém
  • 200 g Szarvasi füstölt mozzarella
  • savanyú uborka

Elkészítés:

Hús és hagyma

Ha nem akarunk vesződni az ideális szeletek előkészítésével, a szeletelt tarja a jó megoldás. A húsnak és a nagyra vágott hagymaszeleteknek készítünk egy gyors és egyszerű pácot, melybe mustár só, bors és olívaolaj kerül. A tálat takarjuk le és hagyjuk állnia pácban legalább 1 órát, de a legjobb 24 órára a hűtőbe rakni. Az idő leteltével a hússzeletek mehetnek a sütőre, a hagymadarabokat pedig alufóliába csomagolva szintén rakjuk fel. A hús kevés forgatás után kb. 10-15 perc alatt készül el a hagymákkal nagyjából egy időben. Grillezésnél mindig fontos a folyamatos figyelem, mert 1-2 percen is múlhat a tökéletes, vagy a tökéletesen szenes fogás.

Kalács

Amikor a húsok már majdnem elkészültek, a kalácsokat vágjuk félbe és pirítsuk le a grillrácson. Az alját sajtkrémmel, a tetejét pedig dijoni mustárral kenjük meg. Ha minden elkészült, jöhet az összeállítás. A megkent kalácsra halmozzuk rá a tarját és a hagymát. Reszeljünk rá füstölt mozzarellát, majd pár perc várakozás és sajtolvadozás után tökéletesítsük a szendvicsünket pár szelet savanyú uborkával.

Jó étvágyat hozzá!

katakemences

Kemencés Kata

Falun nőttem fel. Nagyanyám minden vasárnap a tyúkólból választott ebédet, karácsonykor disznót vágtunk, nyárestéken szalonnát sütöttünk. A gyermekkor ízei, emlékei máig elkísérnek. Szeretem ezt másokkal is megosztani.

Kemencés Kata tovbábbi bejegyzéseit itt találod →